Πέθανε το ένα από τα δίδυμα πάντα στο ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον

Το μικρότερο από τα δίδυμα πάντα που γεννήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο ζωολογικό κήπο της Ουάσινγκτον πέθανε το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση του ιδρύματος.

Η Μέι Ξιανγκ, το θηλυκό γιγαντιαίο πάντα του κήπου, γέννησε το Σάββατο δύο μικρά. Το πρώτο ζύγιζε μόλις 86,3 γραμμάρια ενώ το δεύτερο ήταν αρκετά μεγαλύτερο και είχε βάρος 138 γραμμάρια.

Σύμφωνα με το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, το δεύτερο μωρό “δείχνει δυνατό, συμπεριφέρεται φυσιολογικά και βρίσκεται με την μητέρα του”. Μετά τη γέννησή τους, οι υπάλληλοι του κήπου φρόντιζαν εναλλάξ και τα δύο μικρά.

Την Τρίτη ωστόσο ανακοίνωσαν ότι ανησυχούσαν για την αυξομείωση του βάρους του μικρότερου και του χορηγούσαν, για προληπτικούς λόγους, αντιβιοτικά, ενώ το τάιζαν με μπιμπερό. Η 17χρονη Μέι Ξιανγκ –το προσδόκιμο ζωής των πάντα είναι λίγο παραπάνω από τα 20 χρόνια– είχε υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση με σπέρμα του Χούι Χούι, ενός αρσενικού πάντα από την Κίνα, αλλά και ενός άλλου αρσενικού του ζωολογικού κήπου της Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΚΥΠΕ