«Πάτωσε» η ταινία της FIFA – Κόστισε 25 εκ. και είχε έσοδα μόλις 536 ευρώ

Είναι σίγουρα η πιο αποτυχημένη παραγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου. Οι δύο πρώτες ημέρες προβολής στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες για την ταινία της FIFA με τίτλο «United Passions», με τα έσοδα να μην ξεπερνούν καν τα 600 ευρώ, την ώρα που το κόστος της παραγωγής εκτοξεύθηκε στα 25 εκ. ευρώ.

Ο Ζεπ Μπλάτερ μπορεί να παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την προεδρία της FIFA αλλά είχε προλάβει να υλοποιήσει την ιδέα του για τη δημιουργία μιας ταινίας, η οποία θα μετέφερε το έργο της FIFA από τα χρόνια της ίδρυσής της, σε όλο τον κόσμο.

Ηθοποιοί όπως ο Τιμ Ροθ στο ρόλο του Μπλάτερ, o Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Σαμ Νιλ στο ρόλο του πρώην προέδρου της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε, δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες για την ταινία, η οποία και στους ευρωπακούς κινηματογράφους δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 178,000 ευρώ. Ωστόσο τα πράγματα ηταν ακόμη χειρότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την Παρασκευή, στην πρώτο προβολή συγκεντρώθηκαν 319 δολάρια και το Σάββατο που ήταν η δεύτερη προβολή το ποσό των 288 δολαρίων. Η ταινία προβλήθηκε συνολικά σε 10 αίθουσες αποσπώντας αρνητικές κριτικές.