Πάνε τον Ρίκκο και για δημόσια βλάβη – Σήμερα ο φάκελος στον Γ.Εισαγγελέα

Στο συμπέρασμα ότι εκ πρώτης όψεως στοιχειοθετείται υπόθεση δημόσιας βλάβης σε βάρος του βοηθού γενικού εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου φαίνεται να καταλήγει η αστυνομία. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα μέχρι στοιχεία που έχουν μελετήσει οι ανακριτές, δεν αποκλείεται η δίωξη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, εάν και εφόσον η αστυνομία βέβαια πάρει το πράσινο φως από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος αναμένεται να λάβει το φάκελο της υπόθεσης με την ολοκλήρωση των ερευνών. .

Τη διεξαγωγή έρευνας είχε ζητήσει  ο αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου είχε κινηθεί καθηκόντως, προτού ακόμη παραλάβει την επιστολή του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ο οποίος ζητούσε διερεύνηση υπόθεσης δημόσιας βλάβης σε βάρος του κ. Ρίκκο Ερωτοκρίτου, αμέσως μετά την αναίρεση των καταγγελιών του εναντίον του Κώστα Κληρίδη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου έδωσε οδηγίες στο ΤΑΕ Αρχηγείου και συγκεκριμένα στον βοηθό διευθυντή του ΤΑΕ Αρχηγείου Γιαννάκη Γεωργίου όπως απευθυνθεί στον γενικό εισαγγελέα για το ενδεχόμενο διερεύνησης διάπραξης του αδικήματος της δημόσιας βλάβης ή οποιουδήποτε άλλου αδικήματος από τον βοηθό γενικό εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της αστυνομίας,  ο βοηθός διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου έθεσε το θέμα στον γενικό εισαγγελέα, η απάντηση του οποίου ήταν ότι είναι ζήτημα του αρχηγού κατά πόσο θα διερευνήσει υπόθεση δημόσιας βλάβης ή οποιαδήποτε άλλα αδικήματα. Μετά την απάντηση του γενικού εισαγγελέα, η αστυνομία απευθύνθηκε στον πρωτοκολλητή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ζήτησε και παρέλαβε τα πρακτικά της διαδικασίας στο Ανώτατο (με την επίμαχη παραδοχή του κ. Ερωτοκρίτου) και τα οποία αξιολογήθηκαν.