Πάλι μας πιάσανε κότσο…

Γιγαντιαία επιχείρηση θα πραγματοποιήσει η αστυνομία για την ασφαλή μετάβαση χιλίων Τουρκοκυπρίων και εποίκων στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα για προσκύνημα.

Κάτι τέτοια ακούω και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Μήπως πρέπει να στρώσουμε και κόκκινο χαλί;

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, της Τροχαίας, των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρνακας και Λευκωσίας και της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μα καλά ποιος οργανώνει αυτές τις επιχειρήσεις; Ποιος πληρώνει για όλα αυτά;
Μάλιστα θα τους μεταφέρουν με συνοδεία περιπολικών και πάνοπλων αστυνομικών.

Πραγματικά θέλω να ξέρω αν έστω και ένας από τους επικεφαλής της αστυνομίας που διοργανώνει αυτές τις επιχειρήσεις ασχολήθηκε ποτέ να μάθει κάτω από ποιες συνθήκες πάνε οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα να λειτουργήσουν τις εκκλησίες μας;
Διότι πρώτα και αφού γίνει πραγματικός αγώνας, συνήθως από τις τοπικές αρχές και αν και εφόσον δοθεί η άδεια από τις αρχές του ψευδοκράτους, τότε φτάνεις στο χωριό σου και πραγματικά νιώθεις όπως τον ελεύθερο πολιορκημένο του Μεσολογγίου.

Σε παρακολουθούν, καταγράφουν την κάθε σου κίνηση και μην τολμήσεις  να βγεις από τον περίβολο της εκκλησίας, σε παίρνουν κατά πόδας να δουν που θα πας.

Μια ζωή εμείς τα καλά παιδιά. Και τι καταλάβαμε;

Θα έρθουν να προσκυνήσουν να γιορτάσουν το Ραμαζάνι, εμείς γιατί να μην μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στα χωριά των παππούδων μας;

Εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Δίκτυς ο Κνώσσιος