Ο super star Σωκράτης και το καρεκλοΡΙΚ…

Μια καρέκλα άδεια στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα της Κύπρου αναμένει ανυπόμονα κάποιον ή κάποια για να τη ζεστάνει.

Και για να γίνομαι πιο συγκεκριμένη, η καρέκλα του Γενικού Διευθυντή περιμένει στη μοναξιά της, με το ίδιο ερώτημα να τη βασανίζει χρόνια. Ποιος θα την πάρει;

Προφανώς το ίδιο ζόρι ταλαιπωρεί και τον Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, ο οποίος ψάχνει από δω και από εκεί να βρει κάποιον ή κάποια, που να ταιριάζει στα μέτρα της καρέκλας, για να κάτσει.

Το ίδιο βάσανο ταλαιπωρεί και το ΔΣ του ΡΙΚ, που επέλεξε να προκηρύξει τη συγκεκριμένη θέση με το παλιό Σχέδιο Υπηρεσίας (του 1992), προφανώς για να αποφύγει την προώθηση του για έγκριση από τη Βουλή.

Η μάχη για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ άρχισε και θα δοθεί μέχρις εσχάτων. Οι υποβολές αιτήσεων ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες. Τριάντα οπίσθια διεκδικούν τη συγκεκριμένη καρέκλα, η οποία θα τα σκάσει και αυτή τη φορά χοντρά, με το αξιοσέβαστο ποσό των 62 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Το συμβόλαιο θα είναι πενταετές, έτσι όπως προνοεί ο παλιό Σχέδιο Υπηρεσίας του ιδρύματος. Άρα με απλά μαθηματικά, 62 χιλιάδες επί πέντε έτη μας κάνουν 310 χιλιάδες ευρώ, που θα καταβάλουν οι Κύπριοι πολίτες, για τις υπηρεσίες του «χρυσού κώλου», που αναζητεί η αδειανή «τσαέρα».

Να θεωρήσω προφανή το στόχο, ο οποίος με οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, αντί στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος;

Επειδή κ. Χάσικε μπορεί να μην το σκέφτηκες… δεν θα ήταν φρονιμότερο να αποσυρθεί η παρούσα προκήρυξη και να επεξεργαστείτε ένα νέο σύγχρονο Σχέδιο Υπηρεσίας, που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή επιλογή;

Επειδή μπορεί να μην το προσέξατε… στην παρούσα προκήρυξη δεν απαιτείται για παράδειγμα πείρα σε διευθυντικές θέσεις, ούτε αναπροσαρμόστηκαν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες ή και τις ικανότητες, που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι.

Επίσης, δεν απαιτείται πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή άλλης ευρωπαϊκής γλώσσας.

Είμαι σίγουρη, ωστόσο, πως και αυτή τη φορά θα χρησιμοποιηθούν οι γνωστές τεχνικές και τα μαγικά κόλπα, που κάποιοι ξέρουν να τα χρησιμοποιούν πολύ καλά. Και ως εκ θαύματος η θέση θα δοθεί σε όποιον «συγγενεύει» πιο πολύ με το κόμμα που μας κυβερνά.

Είμαι σίγουρη ότι δεν κάνω λάθος και το αποτέλεσα θα με δικαιώσει σε λίγες μέρες.

Φήμη