Ο Barbieγιάννης Καραγιάννης

Κάθε χρόνο, πριν τη μεγαλύτερη γιορτή του τραγουδιού στην Ευρώπη, αναρτιέμαι γιατί συμμετέχουμε και ξοδεύουμε τα χρήματα μας, στο πιο καλοστημένο πανηγύρι ever!!

Μπορεί να μην συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά αποδεδειγμένα κάθε χρόνο στην Eurovision, την προσοχή κερδίζουν οι φανταχτεροί, οι πιο περίεργοι, τα μούσια και τα τέρατα.

Η ιστορία της Eurovision μας απέδειξε επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια ότι πέρα από τις ωραίες φωνές, τις όμορφες παρουσίες και τα ωραία κορμιά, μετράει πολύ η πρωτοτυπία της εικόνας και του θεάματος.

Το κοινό επιβραβεύει κάτι ασυνήθιστο, κάτι που κρύβει μέσα του αντιθέσεις κι έχει τη δύναμη να ξαφνιάζει.

Και αφού το είδαμε το ίδιο έργο ξανά και ξανά… πάλι επιμένουμε. Για πιο λόγο η Κύπρος επιμένει;

Και αφού επιμένει, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ακολουθούμε συνεχώς την ίδια συνταγή;

Δεν λέω…Η μπαλάντα στου Γιαννάκη Καραγιάννη ακούγεται πολύ ευχάριστα στ’ αυτιά μου.

Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια άχρωμη, άοσμη και άγευστη μπαλάντα, για τα δεδομένα της Eurovision.

Βέβαια, ούτε ο πρώτος είναι που πάει με τέτοιο τραγούδι, ούτε ο τελευταίος.

Υπήρχε περίπτωση η Conchita να κέρδιζε, αν έβγαινε μ’ ένα πιάνο και κοστούμι και όχι με φόρεμα και μούσι; Θα κέρδιζαν οι Lordi, αν δεν ήταν ντυμένοι τέρατα;

Φυσικά, δε λέω στον John μας να εμφανιστεί με φούστα Barbie και κορώνα στα μαλλιά, αλλά σίγουρα το κοινό, επιβραβεύει το ασυνήθιστο και εμείς για άλλη μια χρονιά δεν το έχουμε.

Δεν ξέρω τι τύχη θα έχει ο Γιάννης Καραγιάννης στη φετινή Eurovision. Τα πρακτορεία στοιχημάτων τον ανεβάζουν κάπου ανάμεσα στις πρώτες έξι θέσεις.

Εγώ πάλι θα έβαζα στοίχημα ότι δεν θα φτάσει ψηλά. Γιατί πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις σ’ ένα πανηγύρι, πουλώντας αδιάφορες μελωδίες, μέσα σε συνηθισμένο περιτύλιγμα;

Πάντως, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εμείς Γιάννη είμαστε μαζί σου και θα σε χειροκροτήσουμε, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, σε κάθε συμμετοχή που στέλνουμε.

Γιατί για εμάς είσαι ο καλύτερος. Καλή επιτυχία!

Φήμη