Ο 10χρονος τα… έβαλε με τους διαρρήκτες – Σκηνές από το “Μόνος στο σπίτι” στην Πάτρα

Σκηνές από την πασίγνωστη ταινία «Μόνος στο σπίτι» εκτυλίχθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή των Προσφυγικών της Πάτρας! Με πρωταγωνιστή έναν… 10χρονο και δύο διαρρήκτες οι οποίοι γκρεμοτσακίστηκαν από τις σκάλες, πατώντας στο λάδι που ο μικρός είχε χύσει στο πάτωμα!

Οι δράστες αποφάσισαν να «χτυπήσουν» μέρα μεσημέρι για να αρπάξουν μία τηλεόραση, ένα στερεοφωνικό και κάποια πολύτιμα αντικείμενα. Εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία της μητέρας η οποία έφυγε με το ένα από τα παιδιά της για να πεταχτεί μέχρι το κοντινό σούπερ μάρκετ για να κάνει τα ψώνια της ημέρας. Αυτό που όμως δεν είχαν υπολογίσει και σκεφτεί οι επίδοξοι δράστες ήταν ότι πίσω στο σπίτι είχε παραμείνει το δεύτερο παιδί της οικογένειας, δηλαδή, ο… ατρόμητος 10χρονος!

Όλα συνέβησαν στις έντεκα και μισή το πρωί. Οι διαρρήκτες φαίνεται ότι είχαν βάλει από πολλή ώρα πιο πριν στο… «μάτι» το συγκεκριμένο σπίτι. Και μόλις είδαν τη γυναίκα να βγαίνει από αυτό, κρατώντας από το χέρι το παιδί της, βεβαιώθηκαν πως το πεδίο ήταν πλέον ελεύθερο προκειμένου να δράσουν. Υπό πίεση χρόνου μεν, με άδεια την κατοικία δε. Εισέβαλαν στο σπίτι από την παλιάς κατασκευής κάτω πόρτα, αφού, προηγουμένως είχαν τοποθετήσει κολλητική ταινία έτσι ώστε να μην ασφαλίσει. Την άνοιξαν με άνεση και ανέβηκαν στον ημιώροφο μπαίνοντας στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα. Αποσύνδεσαν την τηλεόραση και το στερεοφωνικό, ενώ από την κρεβατοκάμαρα αφαίρεσαν δύο χρυσούς σταυρούς.

 Γέμισε τη σκάλα με… λάδι!

Την ώρα όμως που έφευγαν, είχαν να αντιμετωπίσουν το ότι έκανε ο πολυμήχανος ανήλικος ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην κουζίνα χωρίς να έχει γίνει αντιληπτός και παρακολούθησε τις κινήσεις των δραστών, προετοιμάζοντας την άμυνά του! Έχυσε λάδι στο πλατύσκαλο και απλώς περίμενε τη στιγμή που οι δύο διαρρήκτες θα πατούσαν για να… απογειωθούν, όπως και πραγματικά συνέβη, κατρακυλώντας στο κάτω μέρος κοντά στην πόρτα της εξόδου. Και για τελείωμα, ο 10χρονος πέταξε πάνω τους μία πλίθινη γλάστρα η οποία «έσκασε» στην πλάτη του ενός εκ των δύο. Φαίνεται ότι οι δύο διαρρήκτες ούτε που κατάλαβαν από πού τους… ήρθε. Το μόνο που έκαναν ήταν να αφήσουν τα κλοπιμαία και να ανοίξουν την πόρτα βάζοντάς το στα πόδια. Ενώ ο μικρός που στο μεταξύ βγήκε στο μπαλκόνι φώναζε στους γείτονες, «πιάστε τους κλέφτες». Τελικά, οι κλέφτες δεν ακινητοποιήθηκαν και χάθηκαν στα στενά, όμως τα αντικείμενα παρέμειναν στο σπίτι και ο ηρωισμός του μικρού είναι θέμα συζήτησης στη γειτονιά!