Ο Όμιλος Σιακόλα πούλησε το Mall of Cyprus – Πόσα εκατομμύρια θα μπουν στα ταμεία του Ομίλου Σιακόλα

Έκλεισε τελικά η συμφωνία πώλησης του Mall of Cyprus από τον Όμιλο Σιακόλα με το Νοτιοαφρικανικό όμιλο Atterburry.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Πολίτη”, ο όμιλος Σιακόλα κατέληξε σε συμφωνία, , οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει και τα χρήματα έχουν έρθει στην Κύπρο, ενώ επίσημα αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συμφωνία με τον Νοτιοαφρικανικό όμιλο Atterburry αποτελεί την πώληση του συμπλέγματος εμπορικού πάρκου που περιλαμβάνει το Mall, το ΙΚΕΑ, τα Annex 3 και 4 καθώς και του Mall της Έγκωμης για το ποσό των 193 εκατ. και 740 χιλιάδων ευρώ.

Με εικοσαετή εμπειρία και με βάση την Πρετόρια ο όμιλος Atterburry, έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα εμπορικής και οικιστικής ανάπτυξης σε όλη τη Νότιο Αφρική, σε περιοχές όπως η Πρετόρια και το Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς και στην υπόλοιπη αφρικανική ήπειρο.

Η Atterbury καλύπτει πλήρως τη διαδικασία ανάπτυξης και διεκπεραίωσης των έργων που αναλαμβάνει, από την απόκτηση γης, την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών, το χειρισμό των σχετικών περιβαλλοντικών ζητημάτων, καθώς και τη διενέργεια μελετών σκοπιμότητας, μέχρι τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη όλων των κατηγοριών εμπορικών κέντρων, από τα μικρά κέντρα (convenience) μέχρι τα μεγάλα περιφερειακά, ενώ επικεντρώνεται στα blue chips, κυρίως με ενοικιάσεις εμπορικών κτηρίων, όπως γραφεία για εταιρείες.

Η πιο πρόσφατη επένδυση της Atterbury είναι εμπορικό κέντρο 7.900 τετραγωνικών μέτρων σε προνομιακή τοποθεσία, στην Πέμπα της Μοζαμβίκης, η κατασκευή του οποίου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, και να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

Παράλληλα, η εταιρεία προσφάτως εγκαινίασε το τελευταίο της πρότζεκτ, το West Hills Mall, η κατασκευή του οποίου άρχισε το Δεκέμβριο του 2012. Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο άνοιξε τις πύλες του, στις 30 Οκτωβρίου του 2014, στην πρωτεύουσα της Γκάνα, την Άκρα, με την εταιρεία να ευελπιστεί ότι θα αποτελέσει κομβικό σημείο εμπορικής ανάπτυξης στην περιοχή.