Ο Φάιμαν «τάζει» 35 δισ. στην Ελλάδα αν υποχωρήσει

Δελεαστικό πακέτο επενδύσεων που αφορά στην περίοδο 2015 – 2020 υπόσχεται ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνήσει με τους δανειστές. Το πακέτο θα είναι ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα προέρχεται από την ΕΕ, διευκρίνισε μιλώντας στην Κουρίρ.

«Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε σε συνέντευξη του λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία με τους Έλληνες, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και προς τούτο πρέπει να διεξαχθούν εντατικές συνομιλίες», προσθέτει.

Ο κ. Φάιμαν προσέθεσε πως στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Ελλάδα κατάλαβε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα, τόνισα ότι υπάρχει μια σειρά από σημεία που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα. Σε αυτά συγκαταλέγεται η καταπολέμηση της απάτης και το κράτος δικαίου. Και εδώ υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.