Ο ΥΠΑΜ ενημερώθηκε για την πορεία των εκσκαφών στον Τύμβο

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στο χώρο ανασκαφών στον Τύμβο Μακεδονίτισσας

Στον Τύμβο Μακεδονίτισσας βρέθηκε την Τρίτη ο ΥΠΑΜ Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις εκσκαφές που γίνονται για εντοπισμό οστών των επιβαινόντων στο αεροσκάφος Νοράτλας. Ο κ. Φωκαϊδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, ενημερώθηκε για την πρόοδο των ερευνών και τα μέχρι τώρα ευρήματα από τον προϊστάμενο των εργασιών Ξενοφών Καλλή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο ΥΠΑΜ συνεχάρη τον κ. Καλλή και την ομάδα του για την εξαιρετική εργασία που γίνεται, τονίζοντας την ευθύνη της πολιτείας να υλοποιήσει αυτή την ανασκαφή, αλλά και το χρέος έναντι των οικογενειών των ηρώων.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στα στελέχη του Μηχανικού της Εθνικής Φρουράς που συμμετέχουν στις εργασίες, και ειδικότερα στα μέλη της ΔΕΝΞ (Διμοιρία Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίων Ξηράς), εξέφρασε τις ευχαριστίες και την αμέριστη στήριξη της πολιτείας για την πολύ σημαντική συμβολή τους στη διεκπεραίωση του όλου έργου.

Σημείωσε ότι τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, πέρα από το κύριο καθήκον τους, που είναι η διατήρηση της ασφάλειας και της αποτρεπτικής ισχύος του κράτους, αναλαμβάνουν καθημερινά σημαντικές αποστολές, συνδράμοντας στο έργο άλλων υπηρεσιών της Δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα και στην πρόσφατη επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας.

Εργάζονται, όπως τόνισε, «με αυταπάρνηση και εκτελούν ένα δύσκολο και συχνά επικίνδυνο έργο, υπηρετώντας την κοινωνία και προστατεύοντας τα συμφέροντα του κράτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ