Ο Τσίπρας και η «θεϊκή» εκδοχή του που προσβάλλει και προκαλεί αντιδράσεις

Έντονες επικρίσεις και ειρωνικά σχόλια για την προσβολή των θείων δέχεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτοαγιοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, ανάρτησε φωτογραφία στο facebook και το twitter που τον εικονίζει σαν Θεό και είχε φιλοτεχνηθεί κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αναρτήσει φωτογραφία από το γκράφιτι, που τον εικονίζει σαν Θεό προσθέτοντας πάνω του την φράση: «Ούτε Άγιοι είμαστε να μας χειροφιλούν, ούτε γίνονται θαύματα αν απέχεις».

Απευθυνόμενος δε, προς τους ψηφοφόρους σημειώνει ότι «κανείς δεν μπορεί να σώσει μια χώρα χωρίς το λαό της. Η εκλογική αποχή ενισχύει τη διαπλοκή».
Η κίνηση αυτή από το επιτελείο Τσίπρα ήρθε σήμερα ως «απάντηση» στο σάλο που δημιουργήθηκε όταν κυκλοφόρησε μια πολύ συγκεκριμένη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα από την επίσκεψή του στην Πάτρα. Η φωτογραφία απεικονίζει έναν οπαδό του πρώην πρωθυπουργού, που έσκυψε και του φίλησε το χέρι (!) όταν τον συνάντησε, σε μια εικόνα που θυμίζει πολύ περισσότερο… «παλαιό» κομματάρχη, παρά το «νέο» που ο κύριος Τσίπρας ευαγγελίζεται.

ok2
Όπως ήταν αναμενόμενο, το σκίτσο που «ανέβασε» ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και η φωτογραφία με το χειροφίλημα έχουν κάνει τα social media να πάρουν «φωτιά» τις τελευταίες ώρες, με τους χρήστες του Διαδικτύου να σχολιάζουν με χιούμορ αλλά και ισχυρές δόσεις ειρωνείας τις εικόνες με τον… «άγιο» Τσίπρα ή αλλιώς, «άγιο Μνημόμιο», όπως αρκετοί χαρακτήρισαν τον τέως πρωθυπουργό.

Ωστόσο, αρκετοί είναι και οι πολίτες που χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή τους για την εικόνα που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter, κάνοντας λόγο για προσβολή των Θείων.

Μερικά από τα σχόλια για τον «άγιο Αλέξη» στα social media

2-

1-

 

3-

 

4-

 

6-

Κρατίνος