Ο σύγχρονος Forrest Gump- Διέσχισε 1.600 χ.λμ. κολυμπώντας, τρέχοντας και κάνοντας ποδήλατο!

Κολύμπησε και ποδηλάτησε απόσταση ίση με τη Βρετανία και τώρα ο τυχοδιώκτης Sean Conway ολοκληρώνει την επική πρόκληση και με το τρέξιμο από το John O’Groats έως το Land’s End.

Ο 34χρονος Sean Conway, γεννημένος στη Ζιμπάμπουε, ολοκλήρωσε το βρετανικό τρίαθλο χωρίς ομάδα υποστήριξης, κουβαλώντας ο ίδιος τον εξοπλισμό του και αναζητώντας τροφή και νερό καθ’ οδόν.

«Δεν υπήρξε εύκολη μέρα, νομίζω μόνο τρεις από τις 40 ημέρες πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο και είχα καλό φαγητό, νερό, ύπνο και κανέναν τραυματισμό», εξηγεί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σε διάσημα έξι εβδομάδων, ο τολμηρός αθλητής, κάλυψε περισσότερα από 1600 χιλιόμετρα. Ενώ η απόσταση που διέσχισε τρέχοντας ισοδυναμεί με 38 διαδοχικούς μαραθωνίους.

«Είχα πολλή ανάγκη να πετύχει αυτή η κούρσα γιατί η δεύτερη αποτυχία δεν θα ήταν για μένα επιλογή (είχε ξαναπροσπαθήσει το 2014 λόγω τραυματισμού)», προσθέτει, «είμαι ανακουφισμένος που τελείωσα και πλέον ανυπομονώ για την επόμενη πρόκληση».

Εκανε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια βήματα για να φτάσει το δυτικό άκρο της Κορνουάλης, καλύπτοντας περισσότερα από 40 χιλιόμετρα την ημέρα, διένυσε με ποδήλατο 2092 χιλιόμετρα, μετά κολύμπησε σχεδόν 1500 χιλιόμετρα.

«Αρχισαν όλα επειδή συνειδητοποίησα πως χρειαζόμουν μια ώθηση, σωματικά και ψυχολογικά, για να ζω τη ζωή μου στο έπακρο. Το τρέξιμο ήταν πολύ δύσκολο, πιο δύσκολο και απ’ ό,τι περίμενα. Αλλά το πάθος και η υποστήριξη των Βρετανών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου ήταν τεράστια και χωρίς αυτά δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα», δήλωσε.

Ο 34χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαράρε και το 2002 ταξίδεψε στη Βρετανία με 100 λίρες στα χέρια του και άρχισε να εργάζεται στο Cambridge, σε λαχανόκηπο, ενώ παράλληλα επεδίωκε να κάνει καριέρα στη φωτογραφία. Ομως δεν ένιωθε ικανοποιήσει γι’αυτό και αποφάσισε να κάνει το εγχείρημα.

Κατά μήκος της διαδρομής του ορισμένοι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν μαζί του, θυμίζοντας ακόμα περισσότερο την ταινία «Forrest Gump». Ο αγώνας του κινηματογραφήθηκε για το Discovery Channel και θα προβληθεί στις 25 Ιουνίου.