Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας Κύπριας που διαμένει με το σύζυγο και τα παιδιά της στο Παρίσι. Η Χριστιάνα Κούρις, ήταν πάρα πολύ τυχερή, αφού ένας στομαχόπονος που ένιωσε την Παρασκευή, την εμπόδισε από το να πάει στο Μπατακλάν!
Όπως η ίδια είπε στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό star κια την εκπομπή “Καλημερούδια”, «Ήμασταν καλεσμένοι με τον άντρα μου να πάμε στο Μπατακλάν και λίγες ώρες πριν με πόνεσε το στομάχι μου και το ακυρώσαμε. Μάλιστα αισθανόμουν άσχημα που δεν θα πηγαίναμε.
Όταν έμαθα τι έγινε, έπαθα σοκ έκλαιγα, έτρεμα. Ένιωσα πως κάποιος με προστάτευσε, Πήγα στο δωμάτιο των παιδιών μου και τα φιλούσα συνεχώς. Ανησυχούσα κιόλας γιατί γνωρίζαμε άτομα που πήγαν εκεί. Από αυτούς, δύο άτομα πέθαναν ενώ ένας άλλος έχασε το ένα του μάτι. Μας είπαν πως οι δράστες πυροβολούσαν για πολύ ώρα, ακόμα και αυτούς που ήταν τραυματισμένοι, πεσμένοι στο πάτωμα».
Η Χριστιάνα, αναφέρεται επίσης και στο συναίσθημα που κυριαρχεί στην Γαλλία. «Οι Γάλλοι νιώθουν πολύ λύπη αλλά είναι αποφασισμένοι να μείνουν ενωμένοι. Ελευθερία, ισότητα και αδερφότητα είναι οι λέξεις που κυριαρχούν στο μυαλό τους. Συζητούν για το πώς μπορούν να αλλάξουν και να καλυτερεύσουν τα πράγματα».