Ο σεβασμός των μέσων, η μεταμεσονύκτια Μύρια, η ευαισθησία της Ελίτας και η «χαρακτηριστική» Θάλεια

*** Ο σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο, όπως ψες, είναι μεγάλη υπόθεση και αυτοί που τον επιδεικνύουν θα επιβραβεύονται μέρα με τη μέρα από το κοινό. Η εποχή της ανθρωποφαγίας, στα πλαίσια της ειδησεογραφίας, φαίνεται ότι τελειώνει. Οι σοβαροί δημοσιογράφοι και τα σοβαρά ΜΜΕ άρχισαν να ξεχωρίζουν κάτι πολύ θετικό. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι θα εκλείψουν σύντομα και εκείνα τα αστήρικτα και παραπλανητικά επιφωνήματα, που χρησιμοποιούνται ως επικάλυψη ανυπόστατων ειδήσεων.

*** Ρεσιτάλ ενημέρωσης έδωσε η Μύρια Αβρααμίδου του Μέγα στη μεταμεσονύκτια ενημέρωση του καναλιού, για το τριπλό φονικό στη Λεμεσό. Ο Νίκος Συμεού παρακολουθούσε με δέος (αν μου επιτρέπεται η έκφραση) την ανταπόκριση της μικρής, καθώς η συγκεκριμένη, τραγική είδηση, ήταν το θέμα συζήτησης σε όλη την Κύπρο.

*** Από πολύ καλή έως «αψεγάδιαστη» η εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου «Magazino» στο ραδιόφωνο του Πολίτη 107.6 FM μαζί με την Ελεονόρα Βλαδιμήρου. Η Ελίτα έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι η ευαισθησία των ανθρώπων μπορεί να συμβαδίσει με την ορθολογιστική και όχι συγκρουσιακή σχέση που επιδιώκουν κάποιοι. Άλλωστε ένα από τα θύματα αυτών των «ακήρυχτων» πολλές φορές πολέμων, ήταν και είναι η Ελίτα. Η εκπομπή της αξίζει να ακουστεί κάθε Δευτέρα με Παρασκευή από τις 11-1μμ.

*** Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Ανδρέας Θεμιστοκλέους έκοψαν λίγο πίσω στις αναρτήσεις τους στα social media. Παλαιότερα ήταν η χαρά των διαδικτυακών δημοσιογράφων, με υπονοούμενα περί ομοφοβίας, ανδρισμού μυστακοφόρων και ποδόγυρων. Είχαν χωρίσει και τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα με αποτέλεσμα αυτοί να πίνουν μαζί καφέ στη βουλή και τελικά να τσακώνεται ο κόσμος!

***Η παραθυροσύνδεση του πρωινάδικου στο ΡΙΚ όταν έχει Θάλεια, έχει και πλούσια τη λέξη «χαρακτηριστικά». Η Θάλεια έχει έναν τρόπο να σε τραβά να την παρακολουθήσεις, αλλά πρέπει επειγόντως στις ανταποκρίσεις της να γίνει λιγότερο χαρακτηριστική, αφού τη συγκεκριμένη λέξη την ακούσαμε περισσότερες από δέκα φορές μέσα σε πέντε – έξι λεπτά.

Κρατίνος