Ο ρόλος της ΕΕ στο Κυπριακό σε συνάντηση Έιντε- Γιούνκερ

Το ρόλο της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Έιντε έγραψε συγκεκριμένα ότι ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες με μια στρατηγική συζήτηση με τον κ. Γιούνκερ αναφορικά με το ρόλο της ΕΕ στη κυπριακή διαδικασία.

Ο κ. Είντε συναντήθηκε επίσης σήμερα με την Υπάτη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι καθώς και με τον Κύπριο Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη.

Για τη συνάντηση του με την κα. Μογκερίνι, ο κ. Έιντε έγραψε στο twitter ότι συζήτησαν για την Κύπρο, την ΕΕ και το περιφερειακό πλαίσιο εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το έντονο ενδιαφέρον και την υποστήριξη της ΕΕ.

Όσον αφορά τη συνάντηση του με τον κ. Στυλιανίδη, ο κ. Έιντε είπε ότι μοιράστηκαν πολύτιμες πληροφορίες για την παραπέρα πορεία κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα “ισχυρό μήνυμα στήριξης”.