Ο Πρόεδρος κινεί τη διαδικασία παύσης της Γιωρκάτζη – Ο Ρ. Ερωτοκρίτου είναι υπόθεση Γ.Ε (video)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε απόψε ότι θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να προωθήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο το θέμα απομάκρυνσης της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις κομμάτων που καλούν τον Πρόεδρο να ζητήσει την παραίτηση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και ερωτηθείς ποιες θα είναι οι επόμενες του κινήσεις, είπε ότι «τις επόμενες κινήσεις τις έχει ήδη προχωρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Συνεπώς, δεν είναι με το να ζητώ να παραιτηθεί που ολοκληρώνεται μια διαδικασία για την οποίαν το Σύνταγμα προβλέπει πώς και με ποιον τρόπο γίνεται. Δεν είναι θέμα να ζητήσεις από κάποιον να παραιτηθεί. Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, είναι θέμα καθαρά του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αποφασίσει με βάση τα γεγονότα που θα έχει ενώπιον του», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχει κάποια στοιχεία από τον Γενικό Εισαγγελέα αναφορικά με το θέμα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ο Πρόεδρος είπε ότι «ναι, μου εστάλη ένα προσχέδιο και εντός των ημερών θα του απαντήσω».

Ερωτηθείς αν έχει καταλήξει κάπου σε σχέση με το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος είπε ότι «οι οδηγίες μου ήταν σαφείς ότι, θα έπρεπε να αποταθεί για απομάκρυνση της κας Γιωρκάτζη και προς αυτή την κατεύθυνση οι λόγοι, για τους οποίους δηλαδή είχα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει, δεν εξέλειπαν».

Κληθείς να σχολιάσει αν τώρα θα καλέσει τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Πρόεδρος απάντησε «ναι. Θα γνωστοποιήσω κάποιες θέσεις με βάση την έκθεση που μου έχει ετοιμάσει ο Γενικός Εισαγγελέας, έτσι ώστε να προχωρήσει».