Ο παραλογισμός του φανατισμού και οι βλακώδεις δικαιολογίες

Όταν ο φανατισμός ξεπερνά τη λογική και ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό σωματείο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, τότε το μέλλον της Κύπρου είναι προδιαγεγραμμένο.

Δύο νεαροί, οι οποίοι ανάρτησαν στο διαδίκτυο συγκεκριμένο πανό με μήνυμα ρατσιστικού περιεχομένου, αλλά και με απρεπή χειρονομία (δείγμα του πολιτισμού τους), κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δυστυχώς προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Λέμε δυστυχώς, διότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που πιστεύουν στο σύνθημα μίσους που πρεσβεύει το συγκεκριμένο πανό.

pegasus_LARGE_t_143761_106672365

Δεν έχει σημασία αν οι δυο νεαροί είναι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εκμεταλλεύονται την ομάδα και το ιστορικό σωματείο της πρωτεύουσας, για να περάσουν τα αρρωστημένα τους μηνύματα.

Οι ίδιοι οι αγνοί ΑΠΟΕλίστες, πρέπει να νουθετήσουν τους δύο συγκεκριμένους νεαρούς, διότι  προσβάλλουν ένα ολόκληρο σωματείο και να τους αναγκάσουν ν’ απολογηθούν δημόσια.

Το σήμα της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, που βρίσκεται πίσω από τους δύο νεαρούς, θα μπορούσε να ήταν και κάποιας άλλης ομάδας.

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι η παιδεία μας και η ανατροφή των παιδιών μας.

Δεν δικαιολογεί τη συγκεκριμένη πράξη το γεγονός ότι μπορεί η δύο νεαροί να ήταν αγέννητοι, όταν χιλιάδες Κύπριοι έπαιρναν το δρόμο της προσφυγιάς. Τα παιδιά αυτά έχουν γονείς ξέχασαν και αυτοί;

H απάντηση του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ΠΑΦΟΥ τουλάχιστον αποκαρδιωτική. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με νόμιμους μετανάστες οι οποίοι ζουν και εργάζονται Κύπρο, πληρώνουν φόρους και έχουν ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα μαζί μας. Είμαστε ενάντια σε κάθε είδος λαθρομετανάστευσης , στο κάθε παράνομο που κατακλύζει την Κύπρο και στερεί από τους συμπατριώτες μας θέσεις εργασίας και λεφτά για να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Θα θέλαμε πολύ να ξέραμε πόσοι από αυτούς που περιβάλουν με τόση ευαισθησία τους λαθρομετανάστες αν έχουν πάει ένα μπουκαλάκι γάλα ή ένα πακέτο αλεύρι στα κοινοτικά παντοπωλεία που κάνουν ουρές οι συμπατριώτες μας στη προσπάθεια τους απλά να επιβιώσουν».

Απίστευτη απάντηση. Ίσως θα ήταν πιο εύκολο γι’ αυτούς να αιτιολογήσουν τη απρεπή χειρονομία τους…

Κρατίνος