Ο παγετός έκλεισε του δρόμους προς το Τρόοδος

Ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, λόγω παγετού.

Οπως αναφέρει η Αστυνομία, λόγω παγετού που έχει σχηματιστεί στο οδόστρωμα, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Επίσης, η Αστυνομία καλεί όσους προτίθενται να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή και σήμερα ο καιρός θα είναι μεν κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Αρχικά τοπικά στα ανατολικά και βόρεια παράλια θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.