Ο ξεφτιλισμός της Ευρώπης – Ο ξεφτιλισμός του Ανθρώπινου είδους

Νούμερα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους… Το μέγεθος του δράματος, ο ξεφτιλισμός του ανθρώπινου είδους. Καθημερινά ξεσπιτώνονται και προσφυγοποιούνται περισσότερες απο 42 χιλιάδες άνθρωποι. Δυο φορές δηλαδή όσο κόσμο χωράει το ΓΣΠ, και αυτο συμβαίνει κάθε, μα κάθε μέρα.

Και δεν είναι υπερβολές είναι τα επίσημα νούμερα που δίνει η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
Καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι στοιβάζονται σε ότι πλωτό μέσω βρουν, πληρώνουν όσο όσο και εναποθέτουν τις ζωές τους σε κάθε δουλέμπορο που θησαυρίζει ισοπεδώνοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Κάθε μέρα 4.000 άνθρωποι καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι τα παραλία της Ελλάδας, 150 άνθρωποι περνάνε από τα Κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, 60 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και η Ευρώπη απλώνει στον καναπέ της.

Επίσημη παραδοχή από την Ύπατη Αρμοστεία, το βλέπαμε ότι θα συνέβαινε αυτό που ζούμε όλοι σήμερα με τους πρόσφυγες της Συρίας, αλλά δεν κάναμε τίποτα να το αποτρέψουμε. Και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τους πρόσφυγες, να τους βρουν σπίτια και δουλειές.

Και καλά κύριοι εσείς των Βρυξελλών με τα πολλά μηδενικά στους λογαριασμούς σας, γιατί δεν κάνατε κάτι και τώρα κλαίτε επί ερειπίων; Βγαίνετε στις τηλεοράσεις και εξαγγέλλετε προγράμματα μετεγκατάστασης των προσφύγων και κονδύλια στήριξης τους.
Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι. Για άλλη μια φορά η Ευρώπη της αλληλεγγύης έπιασε πάτο. Για άλλη μια φορά ο θεσμός ξεφτιλίστηκε.

Δίκτυς ο Κνώσσιος