Ο Μουσταφά Ακιντζί νέος ηγέτης των Τ/κ

Ο Μουσταφά Ακιντζί είναι ο μεγάλος νικητής των “εκλογών” στα κατεχόμενα. Από νωρίς το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί στο στο επιτελείο του στην κατεχόμενη Λευκωσία υποστηρικτές του οι οποίοι είχαν στήσει γλέντι με τραγούδια και συνθήματα.

Με καταμετρημένες και τις 693 κάλπες, ο Ακιντζί λαμβάνει ποσοστό 60,50% και ο Έρογλου 39,50%. Ο Ακιντζί έλαβε 67.035 ψήφους έναντι 43.764 του αντιπάλου του.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες άγγιξε το 63,94% με σημαντική αύξηση να καταγράφεται και στο Τρίκωμο. H κάλπη του Τρικώμου (περιοχή, η οποία θεωρείτο προπύργιο του Έρογλου)  έκρυβε εκπλήξεις, αφού σε αυτήν επροηγείτο ο Ακιντζί με 57,5% έναντι 42,4% του Έρογλου.

Η προσέλευση ανά επαρχία μέχρι τις 5 το απόγευμα ήταν: Λευκωσία 57.3%, Κερύνεια 54%, Αμμόχωστος 53.5%, Τρίκωμο/Καρπασία 60%, Μόρφου 59%.

Στον δεύτερο γύρο των “προεδρικών εκλογών” δικαίωμα ψήφου είχαν 176.980. Την προηγούμενη Κυριακή το ποσοστό συμμετοχής ήταν 62,34%.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μουσταφά Ακιντζί για την «προεδρία» του ψευδοκράτους ψήφισε πριν το μεσημέρι δηλώνοντας πως καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει την αλλαγή. Όπως μεταδίδεται, συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τις τρεις του κόρες και την εγγονή του.

Αφότου ψήφισε προέβη σε δήλωση λέγοντας πως σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τους Τουρκοκύπριους και ευχήθηκε το αποτέλεσμα να είναι καλό για όλους. Κάλεσε δε όλους να ψηφίσουν και να εκφράσουν τη βούλησή τους.

Ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια νέα περίοδος θα ξεκινήσει απόψε και τόνισε τη σημασία του να υπάρξει αλλαγή οράματος. «Όταν έρθει η ώρα για μια πραγματική αλλαγή, καμία δύναμη δεν μπορεί να την εμποδίσει» είπε. Όλοι πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα, ανέφερε και ευχήθηκε το αποτέλεσμα να είναι καλό για την Κύπρο, τους Τουρκοκύπριους και τη γύρω περιοχή.