Ο Λαφαζάνης παρέλαβε από τον Πρόεδρο την τρίτη εντολή

Την πρόθεσή του να αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή που μόλις παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να καταδείξει ότι «μπορεί να υπάρξει μία συνεπής αντιμνημονιακή κυβέρνηση στον τόπο», εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Πρόεδρος του νεοσυσταθέντος κόμματος «Λαϊκή Ενότητα», που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση 25 βουλευτών από το έως τώρα κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έστω και καθ’ αποκοπή από υπάρχον κοινοβουλευτικό κόμμα των 25 βουλευτών, δίδει αυτομάτως την αριθμητική υπεροχή στο κόμμα Λαφαζάνη να λάβει την διερευνητική εντολή, αφού το τρίτο κόμμα που την εδικαιούτο πριν συμβεί αυτό ήταν η Χρυσή Αυγή που διαθέτει 17 έδρες.

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Λαφαζάνη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, επιβεβαιώνοντας ότι βάσει του Συντάγματος περνάει δικαιωματικά σε αυτόν η τρίτη εντολή.

Αυτή, έχει διάρκεια τριών ημερών και λήγει την Πέμπτη, στις 27 Αυγούστου, την ίδια ώρα που παρελήφθη σήμερα, Τρίτη.

Προτού αποσυρθεί στα ενδότερα του Προεδρικού για κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Λαφαζάνης απευθύνθηκε προς τα ΜΜΕ και είπε πως για πρώτη φορά βλέπει «σ’αυτή τη χώρα να γίνονται εκλογές Αύγουστο, και μάλιστα ‘εξπρές’», συμπληρώνοντας δεικτικά πως «αν δυνατόν να γίνουν και στο τέλος του Αυγούστου εκλογές, θα γινόταν διότι κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες των μνημονίων από τον ελληνικό λαό».

Αυτό – συμπλήρωσε – αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω αντιδημοκρατική εκτροπή. «Αυτά τα ήθη και έθιμα τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις και γι’άλλους στόχους. Δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνονται και σήμερα, το 2015, όταν ο λαός δοκιμάζεται από μνημόνια».

Παραλαμβάνοντας την εντολή, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας είπε πως θα την αξιοποιήσει ώστε να καταδειχθεί «ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει σ’αυτή τη χώρα μια συνεπής αντιμνημονιακή κυβέρνηση». Και πρόσθεσε πως με αυτήν, την εντολή, ανά χείρας, θα απευθυνθεί και θα συνομιλήσει πρώτα «με την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς» διότι θεωρεί, όπως είπε, ότι «για τις εξελίξεις, δεν υπάρχουν μόνον οι αρχηγοί των κομμάτων, αλλά μια ολόκληρη κοινωνία, κοινωνικές εκπροσωπήσεις που ενδιαφέρονται ζωηρότατα για το μέλλον τους, για την εντολή, επιβίωσης της χώρας».

Πηγή: ΚΥΠΕ