Ο θεσμός της αθλητικής δικαιοσύνης, το αδιάβλητο της διαδικασίας και το αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι η αναφορά δεν γίνεται αποκλειστικά για τον αθλητικό δικαστή ,αλλά η αναφορά είναι γενικότερη για τον θεσμό της αθλητικής δικαιοσύνης, άλλωστε θα ήταν άδικο να χρεώσουμε όλες τις αδικίες και τα κακός κείμενα  σε ένα μόνο άτομο.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται αρκετός θόρυβος για την ποινή που επιβλήθηκε στον Μάριο Παναγή η οποία ουσιαστικά αποκλείει τον διαιτητή από τα μητρώα της ΚΟΠ.

Η αίσθηση που επικρατεί σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι ότι βγήκε ένας άνθρωπος να πει την αλήθεια και τον εξαφάνισαν, και ότι αυτή η ποινή είναι άδικη. Δεν θα εκφέρω γνώμη αν είναι δίκαιη η ποινή ή άδικη αλλά σίγουρα ο τρόπος λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης δίνει λαβές για άσχημα σχόλια.

Ακόμη και η ποινή να είναι δίκαιη από την στιγμή που όλοι μιλούν για κάθαρση του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να «πολεμούν» έναν άνθρωπο που βγήκε να πει αλήθειες όπως ο ίδιος λέει , ας τον αφήσουν να κάνει ότι είναι να κάνει και ας τον αντικρούσουν με στοιχεία και όχι να τον αποκλείσουν. Αυτή η απόφαση αν μη τη άλλο δείχνει ότι κάτι γίνεται κάτι ίσως τελικά κάτι να φοβούνται.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης φέρνουν αρνητικά σχόλια και τίθεται το ερώτημα από ποιους ελέγχονται οι αποφάσεις; Είναι τελικά αδιάβλητη η διαδικασία της αθλητικής δικαιοσύνης ή κάποιοι αποφασίζουν και κάποιοι άλλοι απλά την πληρώνουν;

Στέλιος Χαραλάμπους