Ο εφευρέτης των selfie sticks είναι πλέον εκατομμυριούχος! (φωτο)

Άλλοι τα αγαπούν καθώς τα βρίσκουν μια χρήσιμη εφεύρεση και άλλοι δεν μπορούν ούτε να τα βλέπουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα selfie sticks έχουν προκαλέσει πανικό και ο Καναδός Γουέιν Φρομ, ο εφευρέτης τους είναι πλέον εκατομμυριούχος.

Μπορεί στα συνέδρια της Apple να απαγορεύεται ακόμα και η χρήση τους ονόματος τους, όπως και σε πολλά θεματικά πάρκα, στους δρόμους όλου του κόσμου όμως υπάρχουν παντού.

Ποιος όμως είναι ο εφευρέτης αυτής της μανίας; Πρόκειται για τον Καναδό εφευρέτη Γουάιν Φρομ, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του σύγχρονου selfie stick.

O Φρομ παραδέχεται ότι δεν ήταν ο πρώτος αυτή την ιδέα.Η αρχική ιδέα λέγεται πώς ανήκει στον Χιρόσι Ουέντα, μηχανικό στην εταιρεία φωτογραφικών μηχανών Minolta, που πειραματίστηκαν με το αρχικό σχέδιο τη δεκαετία του 1980.

Έτσι ο τίτλος του Φρομ ως πατέρας του selfie stick δεν στηρίζεται στο ότι το σκέφτηκε πρώτος, αλλά στο ότι το δημιούργησε. «Η ιδέα του Ουέντα, ήταν μία αποτυχία για τη δεκαετία του 1980, αφού χρειαζόταν ειδικό τύπο φωτογραφικής μηχανής, σαν αυτές που έχουμε σήμερα» εξηγεί ο Φρομ στο Business Insider.

«Το δικό μου ταιριάζει σε οποιοδήποτε φωτογραφική μηχανή, ή οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. Και θα πρέπει όχι μόνο να κρατάει τη συσκευή, αλλά να μεταφέρεται και εύκολα. Τα πρώτα selfie sticks ήταν πολύ πιο πολύπλοκα από αυτά που έχουμε τώρα.»

Τελικά ο Φρομ άκουσε το ένστικτο του και κατέθεσε την δημιουργία του, έτσι έλαβε το σχετικό δίπλωμαευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για το selfie stick το 2005 και στη συνέχεια το έβγαλε στην αγορά. Πλέον μέχρι και σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 κομμάτια και είναι εκατομμυριούχος.

σελφι στικ

Toronto resident Wayne Fromm has invented and innovated products and entire brands for decades.  From the popular ‘Crazy Bones’ rush in the ’90s to products for Nesquick and Disney, Wayne’s inventions have a truly global consumer reach.  His daughter, Sage Fromm, has been a large part of product development. (Photograph by David Zelikovitz)