Ο Ερντογάν στην Κύπρο;

Η κατάσταση με τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους και Ειρήνη Χαραλαμπίδου, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Οι δημοσιεύσεις τους σε προσωπικούς λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης φτάνουν στα όρια της προσβολής και της χυδαιότητας.

Ουδείς περίμενε, από δύο ανθρώπους, έναν εκπαιδευτικό και μία δημοσιογράφο, που ο λαός έχει εκλέξει να τον εκπροσωπούν στη Βουλή, να κατεβάσουν το επίπεδο τόσο χαμηλά.

Τα κόμματά τους, αντί να προβούν σε αυστηρές συστάσεις, διότι εκτίθενται, τους αγκαλιάζουν και τους προστατεύουν, με ανακοινώσεις τους.

Επειδή το πρόβλημα δεν θα σταματήσει, κάτι που γνωρίζουν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων, ίσως η καλύτερη επιλογή τη δεδομένη στιγμή ν’ αποτελεί η από κοινού κλήση στην Κύπρο του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κύριος Ερντογάν θα επισκεφθεί την Κύπρο ως εμπειρογνώμονας- πολιτικός και θα δώσει διαλέξεις στις ηγεσίες των δύο κομμάτων.

Οι διαλέξεις θ’ αφορούν τρόπους αντιμετώπισης κρίσεων, που απορρέουν από κοκορομαχίες μεταξύ βουλευτών.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας στο πρόσφατο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα και τα έλυσε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το γόρδιο δεσμό. Ότι δεν λύνεται κόβεται.

Η εισήγησή του, λοιπόν, προς του ηγέτες των δύο κομμάτων θα είναι να κοπεί το Facebook, το twitter και γενικά όλα τα social media.

Βεβαίως, η απόφαση θα έχει πολιτικό κόστος και έρχονται εκλογές. Θα είναι δύσκολη και για τα δύο κόμματα.

Θα αποδείξουν, όμως, αν αυτά που διατυμπανίζουν ότι δηλαδή πρέπει να ξεπεραστούν τα σύνδρομα του παρελθόντος είναι διατεθειμένοι να τα κάνουν.

Κρατίνος