Ο εμπαιγμός της κοινής γνώμης από συντεχνίες της CYTA

Κι ενώ η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της CYTA είναι στην τελική ευθεία, οι συντεχνίες εξακολουθούν για λόγους αρχής να επαναλαμβάνουν εαυτό, τονίζοντας εμφαντικά ότι είναι εναντίον της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού και του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου όπως υποστηρίζουν.

Την ίδια ώρα όμως που οι ίδιοι οι συντεχνιακοί, συσκέπτονται με τους αρμοδίους κρατικούς φορείς και βάζουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές στο νομοσχέδιο, που είναι ξεκάθαρα δημιουργία εταιρείας ιδιωτικού δικαίου με κύριο μέτοχο το κράτος, οι ίδιοι συντεχνιακοί, παρακάθονται σε δικές τους συσκέψεις και αποφασίζουν σχέδια δράσης για αποφυγή της ιδιωτικοποίησης της CYTA.

Είναι ή δεν είναι εμπαιγμός της κοινωνίας αυτό; Είναι ή δεν είναι κοροϊδία να συζητάμε στη μία πλευρά τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων του οργανισμού, κι από την άλλη να λαμβάνουμε αποφάσεις για απεργιακά μέτρα, εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινής γνώμης, λήψη νομικών μέτρων και αναζήτηση εντός των κομμάτων, συμμαχιών για καταψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Είναι κατανοητός ο ζήλος μερικών να δείξουν αγωνιστικότητα στους χιλιάδες εργαζομένους της CYTA, κι ο λόγος είναι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Κάνοντας όμως το συνήγορο του διαβόλου διερωτώμαι αν η κοινή γνώμη αναμένει τις συντεχνίες μιας ομάδας εργαζομένων να ενημερωθεί για μια πράξη, για την οποία ήδη λήφθηκαν πολιτικές αποφάσεις και ήδη είναι προ απαίτηση των δανειστών και μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να υλοποιηθεί η εν λόγω εκκρεμότητα.

Η κοινή γνώμη κύριοι των συντεχνιών που θα έπρεπε να κάνετε δεύτερες σκέψεις και να μην καραδοκείτε μόνο εκλογή στο κοινοβούλιο, τη νοιάζει να έρθουν χρήματα στα κρατικά ταμεία και να έρθουν καλύτερες μέρες, να ανακουφιστεί από τα μέτρα λιτότητας και να απαλλαχθεί από έκτακτες εισφορές και χαράτσια.

Όσο για το νομοσχέδιο, διασφαλίζει στο έπακρο τα δικαιώματα των εργαζομένων και προτού παραπληροφορείτε και προκαλείτε πανικό στην κοινή γνώμη, διαβάστε το με προσοχή και μεταβείτε στο διάλογο πολιτισμένα και με συγκροτημένες εισηγήσεις.

Ο λαϊκισμός έχει απορριφθεί πολλάκις από την κοινή γνώμη, γι αυτό φροντίστε να πρωτοτυπήσετε.

Χάρυβδη