Ο Δέλλας , ο Μπαρμπόσα και ο προβληματισμός!

Έρχεται ματς την Κυριακή. Έχει δίκιο ο Μπαρμπόσα να θεωρεί πως θα πρέπει να παίξει βασικός; Προφανώς. Έβαλε το γκολ της νίκης και μάλιστα σ’ ένα κομβικό ματς.

Ενώ και με τον ΠΑΣ είχε καλή παρουσία, το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ που μπήκε ως αλλαγή. Επομένως έχει δίκιο να σκέφτεται πως πρέπει να παίξει βασικός. Θα παίξει όμως; Μα για να παίξει, θα πρέπει να μείνει εκτός ένας εκ των Βάργκας, Μπουονανότε, Μάνταλου. Έχει όμως και δίκιο ο Δέλλας να μην θέλει να βγάλει κανέναν από τους τρεις; Λόγω ποιότητας και κλάσης, προφανώς και έχει. Και πάμε και παρακάτω.

Έχει δίκιο ο Πλατέλλας να αναρωτιέται πως ξαφνικά βρέθηκε εκτός ενδεκάδας την στιγμή που ήταν σούπερ και στην προετοιμασία και στα πρώτα ματς πρωταθλήματος; Και που, στο κάτω – κάτω, είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος εξτρέμ και η ομάδα παίζει με εξτρέμ. Προφανώς και έχει δίκιο. Βουνό. Επίσης, έχει δίκιο ο Κορδέρο να σκέφτεται πως ίσως θα έπρεπε να είναι αυτός που θα είχε αγωνιστεί στην τριάδα της μεσαίας γραμμής στην Τούμπα; Φυσικά και αυτός έχει δίκιο. Βουνό και αυτός. Όπως δίκιο θα έχει και ο Άρθο να σκέφτεται πως και αυτός θα πρέπει να πάρει την ευκαιρία του και μπει να παίξει. Αλλά δίκιο θα έχει και ο Κολοβέτσιος να σκέφτεται πως από σταθερός σ” όλα τα φιλικά και σ” όλα τα επίσημα, βρέθηκε εκτός αποστολής στη Βέροια. Ακόμα – ακόμα και ο Ανέστης, μετά τις εμφανίσεις του στα φιλικά και ειδικά με την Ιντερ, προφανώς και θα είχε τα δίκια του να έχει στο μυαλό του πως αξίζει την ευκαιρία του. Παρόλο που ο Μπαρόχα είναι εξαιρετικός.

Όλες αυτές οι διαπιστώσεις είναι ποδοσφαιρικά αντικειμενικές και όχι στο μυαλό του κάθε παίκτη, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει πως αυτός είναι ο καλύτερος στον γαλαξία και πρέπει να παίζει σε κάθε ματς 94 λεπτά ακόμα και αν λήγει στο 93’. Αντικειμενικό είναι το ζήτημα και εξόχως περίπλοκο. Αλλά θα μου επιτρέψετε να πω, πως είναι ένα πρόβλημα που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό όλων των μεγάλων ομάδων. Μια ομάδα που πάει για τίτλους, πρέπει να έχει και παικταράδες στην ενδεκάδα αλλά και παικταράδες που δικαίως θεωρούν πως θα έπρεπε να είναι στην ενδεκάδα. Και γι αυτό και η καρέκλα του προπονητή μιας τέτοιας ομάδας,όπως είναι η ΑΕΚ είναι χίλιες φορές πιο δύσκολη (και πιο…ηλεκτρική). Μεγάλα καράβια άλλωστε, μεγάλες φουρτούνες.