Ο Βαρουφάκης επέστρεψε Αθήνα και σχολίασε τη «βόμβα» Σόιμπλε για Grexit

Στην Αθήνα επέστρεψε σήμερα το απόγευμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τον σάλο που προκάλεσε η επιλογή του να απουσιάσει από τη χθεσινή κρίσιμη διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής για να κάνει διακοπές στην Αίγινα, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Mega προτού φύγει από την Αίγινα, πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέκρουσε τις αντιδράσεις μιλώντας για… κακεντρέχεια:

«Ό,τι και να κάνω πέντε μήνες τώρα, η κακεντρέχεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Και δεν πρόκειται να άγομαι και να φέρομαι από την κακεντρέχεια κάποιων πληρωμένων της παραπληροφόρησης» δήλωσε.

Παράλληλα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως -παρότι επέλεξε να μην είναι παρών στη Βουλή, αλλά στο εξοχικό του στην Αίγινα-στηρίζει την κυβέρνηση, στέλνοντας μήνυμα ότι παραμένει στην ενεργό πολιτική και ότι ακόμη και τώρα δίνει μάχη για να σωθεί η χώρα.

«Όλα εξηγήθηκαν στην επιστολή που έστειλα στην πρόεδρο της Βουλής. Η στήριξή μου στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν απεριόριστη και εκφράστηκε ευθαρσώς στην Κ.Ο. το πρωί» είπε και πρόσθεσε:

«Την ώρα της μάχης, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Δραγασάκης βρίσκονται στις Βρυξέλλες με στόχο την επίτευξη της καλύτερης πιθανούς συμφωνίας για τη χώρα, είμαστε όλοι πίσω και στηρίζουμε».

Σχόλιο για τη βόμβα Σόιμπλε

«Αξίζει να διαβάσει κανείς» το άρθρο της FAZ για όσα φημολογείται ότι έχει ετοιμάσει ως πρόταση το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σχετικά με ένα 5ετές Grexit της Ελλάδας, σημειώνει ο κ.Βαρουφάκης.

Ο λόγος είναι ότι το συνδέει με όσα είχε πει ο ίδιος στην Guardian σχετικά με την πρόθεση του κ.Σόιμπλε να χρησιμοποιήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως εργαλείο «συνετισμού» της Γαλλίας για να εφαρμόσει την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία που ζητούν οι Γερμανοί.