Ο Αρχιτροϊκανός Αβέρωφ και τα γαλάζια παιδιά

Είπαμε Τροικανότεροι των Τροικανών, τα καλά παιδιά, οι καλύτεροι μαθητές, οι πάντα και για όλα ναι, αλλά μέχρι ένα σημείο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μας είπε ότι κυβέρνηση και ΔΗΣΥ αντιμετωπίζουν την Ευρώπη και την Τρόικα ως σύμμαχο και όχι ως κατάρα.

Μιλώντας σε γεύμα, που παρέθεσε στους Πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ στην Κύπρο, ο κύριος Νεοφύτου ανέφερε ότι δύο χρόνια μετά τις δύσκολες αποφάσεις, η Κύπρος είναι στο δρόμο της ανάκαμψης και η ανεργία δείχνει τα πρώτα σημάδια μείωσης.

Δεν θα επεκταθώ και θα μείνω μόνο στο θέμα ανεργία. Φαίνεται ότι ο κύριος Νεοφύτου συγχύζει δύο διαφορετικά πράγματα.

Άλλο τα σημάδια μείωσης μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και άλλο η πραγματική μείωση της ανεργίας.

Ο λογαριασμός στις ταβέρνες, που τρως και πίνεις κύριε Νεοφύτου δεν έρχεται την ώρα του μασήματος. Έρχεται στο τέλος και θα ήταν σοφότερο, πριν προκαλέσεις τους χιλιάδες άνεργους, που ψάχνουν απεγνωσμένα έστω και μια θέση delivery, να περιμένεις, διότι είσαι από χωριό και ξέρεις ότι «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό».

Όταν τελειώσει η τουριστική σεζόν και οι εποχικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, τότε κύριε Νεοφύτου θα έχουμε τον λογαριασμό, ή την λυπητερή στην καθομιλουμένη.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι άνεργοι θα είναι περισσότεροι και όχι λιγότεροι, εκτός αν καταγράφονται ως εργοδοτούμενοι, αυτοί που απολύθηκαν από τις εργασίες τους και τώρα εργάζονται για 400-500 ευρώ το μήνα.

Κύριε Νεοφύτου μας είπες ότι η κυβέρνηση και το κόμμα σου που την υποστηρίζει, αντιμετωπίζει το πρόγραμμα του μνημονίου ως ευκαιρία να διορθώσει πολλά από τα κενά του κράτους, προσθέτοντας ότι «Για μας η Ευρώπη είναι η συμμαχία μας, όχι κατάρα».

Καλά τόσον καιρό που το κόμμα σου κυβερνούσε ή συγκυβερνούσε, γιατί δεν έκανε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση;

Αντιθέτως, έκανε ρουσφέτια με γαλάζια παιδιά σε ημικρατικούς οργανισμούς.

Εκανε ρουσφέτια με τοποθετήσεις γαλάζιων παιδιών σε διάφορες σίγουρες θέσεις, όπως τραπεζικά ιδρύματα.

Επειδή τον τελευταίο καιρό κύριε Νεοφύτου έχεις έφεση στην αυτοκριτική, που είναι πολύ καλό και το αναγνωρίζω, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάς από πού προέρχεσαι και τι έχει κάνει το κόμμα σου για βόλεμα των παιδιών του.

Μπορεί να έχεις μικρότερη ευθύνη από άλλα κόμματα, που επίσης βόλευαν από παράθυρα δικά τους παιδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φέρεις ευθύνη.

Γι’ αυτό, όταν μιλάς για ανεργία και άνεργους, να είσαι πιο προσεκτικός, διότι συμμετείχε και το κόμμα σου στο υπερβόλεμα των παιδιών σας. Και ειδικά όταν κάνεις λόγο για ανεργία και νεαρά παιδιά, που εγκαταλείπουν την Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον, τώρα που δεν υπάρχουν περιθώρια βολέματος  πρέπει να είσαι διπλά και τριπλά προσεκτικός.

Κρατίνος