Ο Αρχιανανάς μας καλεί σε αμνησία…

Εξαιρετική ομιλία, από έναν εξαιρετικό ομιλητή, στον οποίο στηρίξαμε πολλά! Σε ομιλία του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, ο αρχιτέκτονας το σχεδίου Ανάν, σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, αποφάσισε να μιλήσει για τις προοπτικές λύσης του κυπριακού.

Άνοιξε, λοιπόν, το στόμα του -και διαβάζοντας την επομένη αυτά που είπε- νόμιζα ότι ο ομιλητής ήταν είτε ο Ερντογάν, είτε ο Νταβούτογλου, είτε έστω ο Έρογλου.

Προκλητικός όσο ποτέ, ο αρχιτέκτονας του σχεδίου Ανάν, το οποίο απέρριψε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, μας είπε ότι ο εποικισμός δεν αποτελεί έγκλημα πολέμου!

Μας είπε ότι πρέπει να δούμε τα οικονομικά οφέλη και να ξεχάσουμε το παρελθόν, δηλαδή ξεχνάμε εισβολή, κατοχή, νεκρούς αγνοούμενους!

Αναφέρθηκε στον θαλάσσιο πλούτο της κυπριακής ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι η καλύτερη επιλογή θα είναι ο αγωγός να περάσει μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη, δηλαδή η στρόφιγγα ν΄ ανοίγει και να κλείνει όποτε θέλει η Τουρκία!

Ευτυχώς είναι Ιούλιος, ευτυχώς το ενδιαφέρον για τη Βουλή των Κοινοτήτων στην Κύπρο είναι σχεδόν ανύπαρκτο και ευτυχώς που ο κύριος Χάνεϊ σταμάτησε να επισκέπτεται τις ελεύθερες περιοχές και προτιμά τα ξενοδοχεία καζίνο των κατεχόμενων.

Διότι, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά πάλι καλοκαιριάτικα, αντί για όνειρα θερινής νυκτός, θα έβλεπα στον ύπνο μου εφιάλτες.

Κρατίνος