Ο “απών” Αρχηγός και τα σενάρια τρόμου πίσω από τον ξυλοδαρμό κρατούμενου

Είδαν κι απόειδαν να “φάνε” το Μιχαλάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε κι αυτός τα λάθη και παραλείψεις του, όμως η παρουσία του ήταν αισθητή και στα ΜΜΕ, αλλά και στο αστυνομικό σώμα.

Ο λόγος για τον νυν αρχηγό αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος είναι μετρημένες οι φορές που παρεμβαίνει για οτιδήποτε, ακόμη και οι φορές που κάποιος ακούει ότι ο αρχηγός αστυνομίας έκανε κάτι ριζοσπαστικό.

Ελάχιστες δε, έως καθόλου οι περιπτώσεις που ο Αρχηγός αστυνομίας προβαίνει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, αφήνοντας πάντα τον εκπρόσωπο τύπου της δύναμης, Αντρέα Αγγελίδη, να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα καταφέρνει με επιτυχία.

Αυτόματα έρχεται στο μυαλό η φράση ότι όποιος δουλεύει πολύ κάνει και λάθη, όπως στην περίπτωση του “Μιχαλάκη” με τη γνωστή του ατάκα “κοιμόμουνα”, ενώ όποιος δεν κάνει τίποτε, δύσκολο να υποπέσει σε οποιοδήποτε σφάλμα.

Με όλο το σεβασμό αλλά τα περί μηδενικής ανοχής που ακούσαμε να λέγει ο αρχηγός μετά από ένα μνημόσυνο την προηγούμενη Κυριακή, έχει καταντήσει σλόγκαν, ενώ τα σάπια μήλα στο σώμα αυξάνονται και πληθύνονται.

Η νέα ενέργεια του Αρχηγού αστυνομίας να ζητήσει μέσω επιστολής από το Γενικό εισαγγελέα διευκρινίσεις, κατά πόσο δόθηκαν οδηγίες από αξιωματικό, για να σαπίσουν στο ξύλο τον κρατούμενο στον αστυνομικό σταθμό της Πόλης Χρυσοχούς, μόνο τρόμο προκαλεί.

-Υπήρξε δηλαδή αξιωματικός αστεροστόλιστος, που διέταξε τον ξυλοδαρμό πολίτη;
-Δεν ήταν δηλαδή καθαρά αντίδραση του αστυνομικού εν βρασμώ, ως απάντηση σε μια εξύβριση ή και προσπάθεια να αμυνθεί από επίθεση του πολίτη;
– Υπάρχει ενδεχόμενο ένας ή και περισσότεροι αξιωματικοί, να έδωσαν οδηγίες στους δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να ενεργήσουν όπως ενήργησαν;

Τότε με όλο το θάρρος δεν πρέπει να οδηγηθούν δύο, αλλά περισσότεροι στο κακουργιοδικείο για τιμωρία. Αν δόθηκαν οδηγίες, τότε δεν πρέπει να πληρώσουν “τη νύφη”, μόνο οι δύο αστυνομικοί. Βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και της κοινωνικής κατακραυγής δύο νέοι αστυνομικοί, κινδυνεύουν με ισόβια φυλάκιση, καταστρέφεται η ζωή τους μετά την υπερπροβολή του βίντεο του ξυλοδαρμού, ενώ υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να υπάκουσαν σε οδηγίες κάποιων που ούτε καν θα ιδρώσει το αυτάκι τους.

Επιτέλους κύριε Αρχηγέ σταματήστε να ζητάτε από δω κι από κει εξηγήσεις, διευκρινίσεις, έρευνες. Σηκωθείτε από το γραφείο σας και αντιμετωπίστε ιδίοις όμμασι κάποιες καταστάσεις.

Κι επιτέλους πόσοι Φάκελοι και για πόσο καιρό θα πηγαινοέρχονται από τη Νομική υπηρεσία, στο Αρχηγείο και τούμπαλιν;

Χάρυβδη