Ο Απόλλωνας αντιδρά σε απόφαση της ΚΟΠ, η απάντηση της Ομοσπονδίας που γεννά ερωτηματικά

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο εκ των Αντιπροέδρων της Εταιρείας του Απόλλωνα Αντώνης Γλυκής αναφέρθηκε στον κανονισμό που υποχρεώνει τις ομάδες μας να αγωνίζονται με δύο Κύπριους στο αρχικό σχήμα, χαρακτηρίζοντας τον ως παράνομο.

“Με απόφαση του CAS (2012/A/2852) και σε σχέση με την υποχρέωση των Κυπριακών ομάδων να συμπεριλαμβάνουν 2 Κύπριους ποδοσφαιριστές στην αρχική εντεκάδα, γίνεται ξεκάθαρο ότι ο εν λόγω Κανονισμός που ψηφίστηκε από την ΚΟΠ είναι παράνομος”.

Ο κ. Γλυκής αναφέρεται σε σχετική περίπτωση που απασχόλησε την Ρουμανία το 2012 και το CAS την απέρριψε. Στον Απόλλωνα εκφράζουν την αντίθεσή τους με τον συγκεκριμένο κανονισμό, ήδη έστειλαν επιστολή στην ΚΟΠ .

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης απαντά στο σχόλιο του εκ των αντιπροέδρων του Απόλλωνα Αντώνη Γλυκή.

 

Η απάντηση του Κυρίου Κουτσοκούμνη.

Η υπόθεση της Ρουμανίας στο CAS δεν είναι η ίδια με της Κύπρου. Αυτό έχει μελετηθεί.

Η Κύπρος δεν “υποχρεώνει” κανένα να χρησιμοποιεί δύο ποδοσφαιριστές προερχόμενους από τις ακαδημίες των σωματείων μας στην αρχική τους ενδεκάδα. Απλά αναφέρει ότι αν δεν το πράξεις, θα πληρώσεις. Που βλέπετε την υποχρέωση.

Περαιτέρω είναι ειλημμένη απόφαση τα χρήματα που θα εισπραχτούν να ενισχύσουν το ποδόσφαιρο των σωματείων μας στις αναπτυξιακές ηλικίες. Τα κριτήρια διανομής, θα ανακοινωθούν αργότερα.
Αυτά προς λήξη κάθε παρερμηνείας του σχετικού κανονισμού.

Εδώ τώρα γεννιούνται κάποια ερωτηματικά που αφορούν και τις δύο πλευρές , από την μια ο Απόλλωνας αντέδρασε τώρα ενώ η απόφαση πάρθηκε εδώ και καιρό, η απόφαση πάρθηκε με άγνοια των ομάδων ; Η ομοσπονδία δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων;

Από την άλλη η απάντηση του κ. Κουτσοκούμνη δεν είναι ξεκάθαρη ,αφού η ομοσπονδία δεν αναγκάζει τις ομάδες γιατί αυτές να πληρώνουν ; Αυτό δείχνει ότι η ομοσπονδία τιμωρεί τις ομάδες που δεν χρησιμοποιούν Κύπριους αναγκάζοντας τες να πληρώσουν .

Σίγουρα η ομοσπονδία πρέπει να δώσει μια ποιο ξεκάθαρη απάντηση και να μελετήσει καλύτερα το θέμα.