Ο αποκαλυπτικός έως ξεγυμνωτικός Ευρωβουλευτής

Είναι πολύ καλά γνωστό ότι ο αγαπητός Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης, είναι διατεθειμένος και πολύ πρόθυμος να μιλήσει για οικονομία, πολιτική, κομματικά θέματα, αστροφυσική και ότι τέλος πάντων μπορεί να τον κρατήσει για λίγα λεπτά on air.

Δεν κακίζω τις μεθόδους του. Στο κάτω κάτω θέλει να ακούγεται η φωνή του και να μη λείπει στους ψηφοφόρους του.

Αυτό που αρνούμαι να αποδεχτώ είναι όταν κάποιος στην προσπάθεια του να παραμείνει στο προσκήνιο, μεταχειρίζεται μεθόδους, όπως αυτές που έκανε πρόσφατα ο συγκεκριμένος Ευρωβουλευτής.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», επικαλέστηκε συγκεκριμένες πληροφορίες, σχετικά με το τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρόσφατη επίσκεψή του.

Άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι γνώριζε την μη ανακοινώσιμη ατζέντα, σχολιάζοντας ότι κάποιος πρέπει να είναι πολύ αφελής, για να θεωρήσει ότι οι συζητήσεις περιορίστηκαν στην ενεργειακή συνεργασία και συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Κώστας Μαυρίδης επικαλέστηκε πληροφορίες του ότι ο κύριος Νετανιάχου έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην προχωρήσει σε λύση, η οποία να επιτρέπει στην Τουρκία να αποκτήσει παρεμβατικό ρόλο στην Κύπρο και μέσω αυτής στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πρόσθεσε, δε, ότι σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του, το Ισραήλ εγγυήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη παροχή ενεργειακής και αμυντικής ασφάλειας, με ανταλλάγματα.

Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα και επικαλούμενος πάλι έγκυρες πηγές, σχεδόν σκόρπισε τον πανικό, λέγοντας ότι είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο κύριος Νετανιάχου στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έθεσε επιτακτικά συγκεκριμένα ζητήματα και τον κάλεσε να μην βιαστεί να κάνει το «μοιραίο λάθος», δίδοντας παρεμβατικό λόγο στην Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο.

Είμαι πεπεισμένος -ότι αυτά που ανέφερε ο κύριος Μαυρίδης- μπορεί να μην τα ξέρει ούτε η Μοσάντ!

Είμαι βέβαιος ότι είναι όλα υπερ-αποκλειστικές πληροφορίες, οι οποίες προφανώς να μην έφθασαν, ούτε στους συμβούλους του Προέδρου.

Αγαπητέ κύριε Μαυρίδη ουδέποτε ανέμενα ότι για λίγα λεπτά τηλεθέασης θα ήσουν σε θέση ν’ αποκαλύψεις τόσο μεγάλα μυστικά επικαλούμενος, μάλιστα, πληροφορίες σου!

Μήπως έκανε λάθος πάλι ο Πρόεδρος στο διορισμό του νέου προϊσταμένου της ΚΥΠ;

Μήπως, τελικά, τα μεγάλα λαγωνικά είναι δίπλα μας και δεν τα βλέπουμε;

Λίγα λεπτά on air τι μπορούν να κάνουν…

Κρατίνος