Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Πληθωρική πολιτική… Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, προέβη σε δηλώσεις οι οποίες στην ουσία εκθέτουν τη χώρα και δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για τον τρόπο σκέψης, τόσο του ιδίου, όσο και κατ’ επέκταση της νέας Ελληνικής κυβέρνησης.

Συμμετέχοντας στους εορτασμούς της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα σε μια δήλωση του ενός λεπτού, στην ουσία είπε τόσα πολλά και περίεργα, που αμφιβάλλω κατά πολύ, αν αποτελούν θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Προέβη μάλιστα και σε απίστευτες προτάσεις δίδοντας απλόχερα γη και ύδωρ, χωρίς οποιαδήποτε Αμερικανική διαβεβαίωση, υπόσχεση, ή, έστω σκέψη.
Η πρώτη του δήλωση ήταν η εξής: ‘’Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει ώστε να καλύψουμε κάποιες ανάγκες που έχουμε αυτή τη στιγμή, σε ανταλλακτικά, σε πυρομαχικά, αλλά και με τη δωρεάν βοήθεια την οποία μας δίνουν οι Αμερικανοί μπορούμε να βελτιώσουμε τα υφιστάμενα μέσα τα οποία έχουμε.

Νομίζω ότι πλέον ο ρόλος της Ελλάδος στο νότιο μέρος του ΝΑΤΟ, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και μετά την ενδυνάμωση των φονταμενταλιστών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική είναι πάρα πολύ σημαντικός. Έχει ιδιαίτερη σημασία η Ελλάδα να ενισχυθεί, να είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή”.

Ακολούθησε βεβαίως η κορύφωση που αφορά την ‘’εξαιρετικά’’ ενδιαφέρουσα πρότασή του στις ΗΠΑ, για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθέματων στο Αιγαίο, σε ποσοστό “70-30”. Συνέδεσε, μάλιστα, αυτή τη πρόταση, με μια σταθερή γραμμή χρηματοδότησης η οποία όπως είπε, “θα μας έλυνε πολλά προβλήματα”.

Ο απίστευτος Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδος οφείλει να γνωρίζει πρωτίστως ότι η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη και για να λάβει σάρκα και οστά μια τέτοια συμφωνία, πρέπει πρώτα η Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ. Επίσης, να την οριοθετήσει με πιθανές βεβαίως τις Τουρκικές αντιδράσεις οι οποίες πάντα σιγοντάρονται από τις ΗΠΑ! Τώρα, για την συνεκμετάλλευση είτε φυσικού αερίου είτε πετρελαίου στο Αιγαίο, μπορεί να ήταν θέση του κόμματός του αλλά φτάνουμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά και το αντίθετο!!!!

Συμπέρασμα: Ο κύριος Καμμένος ανακήρυξε την ΑΟΖ της Ελλάδος, την οριοθέτησε, προέβη σε έρευνες υδρογονανθράκων οι οποίες κατέδειξαν πλούσια κοιτάσματα την εξασφάλισε και προέβη σε πρόταση συνεκμετάλλευσης με τις ΗΠΑ!