Ο ήλιος της Κύπρου και οι θάλασσες της Ελλάδας

Καλοκαιράκι και η σκέψη των περισσοτέρων στην Κύπρο είναι τι άλλο…διακοπές στην Ελλάδα. Πόσο στοιχίζουν όμως; Η τσέπη μας σηκώνει;

Βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και αν έβαζα τη θέση μου στην θέση ενός Βρετανού, Βέλγου, Γερμανού, έστω Ρώσου, θα μπορούσα ν’ απολαύσω καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα σε τιμές χώμα.

Μετά από έρευνα του apokalipsi. com ένα πακέτο για Ρώσο τουρίστα με απευθείας πτήση από τη Μόσχα και διαμονή για πέντε μέρες στη Ρόδο, σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, στοιχίζει περίπου 15.000 ρούβλια, δηλαδή 320 ευρώ.

Αν περιηγηθεί κάποιος στην ιστοσελίδα γνωστού μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου, όπως η Thomson.co.uk και ψάξει για δωμάτιο στην Κρήτη, θα διαπιστώσει ότι ένας μέσος τουρίστας με πτήση από Λονδίνο μετ’ επιστροφή και διαμονή σε ξενοδοχείο τριών αστέρων για μια βδομάδα, θα χρεωθεί λιγότερο από 250 στερλίνες.

Περίπου, δηλαδή, όσο ένα εισιτήριο Λάρνακας – Λονδίνου.

Αν ψάξω και σε άλλες σελίδες, που εντοπίζουν προσφορές, όπως το booking.com, το tripadvisor.com, η το ρωσικό pegast.ru, μπορεί να φανώ ακόμα πιο τυχερός.

Για την Ελλάδα και τον τουρισμό της, δεν γίνεται λόγος, διότι μόνο η σύγκριση Κρήτης με 3.5 εκατομμύρια επισκέπτες είναι αρκετή, για να βγάλει κάποιος πολλά συμπεράσματα.

Όσον αφορά την Κύπρο, ως τουριστικό προορισμό, ναι μεν μπορεί να είμαστε λίγο ακριβοί, να τσιμπάμε λίγο παραπάνω, αλλά ο ήλιος και η θάλασσα πρέπει να πληρώνονται, για την αξία τους.

Φέτος, πάντως, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξουμε διακοπές, έστω και τσιμπημένες, κάτω από τον κυπριακό ήλιο ή τη θάλασσα της Ελλάδας.  Του χρόνου βλέπουμε…

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον πίνακα με το κόστος διακοπών για μία εβδομάδα σε 25 πρωτεύουσες. Οι τιμές από πέρσι είναι σαφώς μειωμένες κατά 10-15%.

1428676153-f8b622c3143491459b24fe60f43cb194

Φήμη