Ο ένας μιλά για ξεπούλημα ο άλλος για επένδυση – ΑΚΕΛ Vs ΔΗΣΥ για CYTA

Με τις αποκρατικοποιήσεις υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν στη χώρα μεγάλες ξένες επενδύσεις αλλά και να ανοίξει ο δρόμος και για άλλες επενδύσεις, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου. Ξεπούλημα της Cytα βλέπει το ΑΚΕΛ  στο  νομοσχέδιο.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαϊδη ότι το νομοσχέδιο που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της Cyta δεν αποτελεί ένα νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό του οργανισμού αλλά νομοσχέδιο για ξεπούλημα της Cyta, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η αποκρατικοποίηση της Cyta “θα δώσει ταυτόχρονα την ευκαιρία να συμμετάσχει ο πολύ σημαντικός αυτός οργανισμός στη νέα αναπτυξιακή εποχή της Κύπρου όχι με τα δεδομένα της κομματικοκρατικής διαχείρισης και όλων των στρεβλώσεων μέχρι και φαινομένων διαφθοράς και σκανδάλων που γνωρίζαμε αλλά με τη δυνατότητα να έχει πλέον εταιρική διακυβέρνηση γιατί πρόκειται για μια εταιρεία τεχνοκρατικών προδιαγραφών”.

Αναφερόμενος σε αυτούς που έχουν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, ο κ. Προδρόμου είπε ότι “τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα αυτές τις μέρες μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις μηνών για να έχουν τη στήριξη και το πρόγραμμα διόρθωσης της οικονομίας έχουμε συμφωνήσει τόσο η Κυβέρνηση της Κύπρου όσο αντίστοιχα και της Ελλάδας ότι στο πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνονται και αποκρατικοποιήσεις”.

“Αυτό το πράγμα θα περιμέναμε να το είχε στο νου του το ΑΚΕΛ το οποίο είναι το κόμμα που ως διακυβέρνηση είχε αποταθεί στην Ευρώπη για να ζητήσει μνημόνιο. Σε όλα τα μνημόνια θεωρείται ότι είναι μια ευκαιρία και τα κράτη που δανείζονται να συμβάλουν στη διάσωση διαθέτοντας κάποια από τα περιουσιακά τους στοιχεία”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ δεν θεωρεί ότι “αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα χαθούν, θα αξιοποιηθούν προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας”, προσθέτοντας ότι “το να λέμε ότι οι οργανισμοί αυτοί επιστρέφουν εκατομμύρια στην κοινωνία είναι μαύρο πολιτικό χιούμορ γιατί αυτά τα εκατομμύρια προέρχονται από την ίδια την κοινωνία”.

“Ας αφήσουμε τη λογική του φαύλου κύκλου και ας επιτρέψουμε και στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών να συμμετάσχει ως αξιόπιστος και αξιόμαχος εταιρικός οργανισμός στη νέα αναπτυξιακή εποχή της Κύπρου”, κατέληξε.

ΑΚΕΛ: Ξεπούλημα της Cyta το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της Cyta δεν αποτελεί ένα νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό του οργανισμού αλλά ένα νομοσχέδιο για ξεπούλημα της Cyta για ξεπούλημα μέρους του εθνικού μας πλούτου”,δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Ανέφερε ότι “δεν πρόκειται για μια αναγκαία μεταρρύθμιση όπως λένε οι κυβερνώντες και ο Συναγερμός αλλά για μια ακόμη αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση” και πρόσθεσε ότι “δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον μέσα από την προώθηση αυτού του νομοσχεδίου αλλά για ακόμη μια φορά να εξυπηρετηθούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα”.

“Ο καλύτερος τρόπος για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον, για να προστατευθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, των φορολογουμένων πολιτών, των καταναλωτών και της οικονομία γενικότερα είναι μέσα από τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των οργανισμών και των παραπέρα εκσυγχρονισμών τους”, πρόσθεσε.