Ο “άγιος” Αρχιεπίσκοπος – Η εκκλησία έχει λίγα…

Πάλι μας τα είπε και από την καλή και από την ανάποδη ο Αρχιεπίσκοπος. Ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε όλους όσοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν όταν άρπαξε μισό σχεδόν εκατομμύριο ευρώ από την εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα, ταραξίες και εγωιστές, τους οποίους έπαυσε.

Μην σηκώσει δηλαδή κεφάλι κάποιος κατά της εκκλησίας και θα φάει το κεφάλι του. Ενώ τώρα οι σχέσεις με την εκκλησιαστική Επιτροπή είναι άψογες. Μα ναι πως να μην είναι αφού διόρισε τον πρωτοσύγκελο του, πρόεδρο.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι αυτοί προκάλεσαν την αναστάτωση κατά την διάρκεια του Πάσχα. Μα ναι, το θυμάμαι πολύ καλά είχαν βγει στα κανάλια και φώναζαν, γιατί μακαριότατε είχε προηγηθεί η δική σας πράξη. Να αρπάξετε όλα όσα με κόπο είχαν μαζέψει για την δημιουργία κοινωφελούς έργου. Γιατί λοιπόν μας τα αλλάζετε σήμερα;

Μας είπε δε και το άλλο το ωραίο σήμερα οτι η εκκλησία έχει λίγη περιουσία… Και πως πρέπει να έχει την πολλαπλάσια. Για αυτό και ο ίδιος πασκίζει με νύχια και με δόντια να την αυξήσει, μάλιστα λέει έχει και τον Θεό συμπαραστάτη για το “άγιο” έργο του.

Μα είναι αυτά πράγματα για τον πρώτο τη τάξη της Εκκλησίας; Με αυτό τον τρόπο είναι που θα φέρει τον κόσμο κοντά στην εκκλησία;

Δίκτυς ο Κνώσσιος