Μικρός αριθμός οστών που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους, ανευρέθηκε στον Τράχωνα, στη διάρκεια των ερευνών για εντοπισμό αγνοουμένων. Τον εντοπισμό των οστών επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα, στη διαδικασία που επανήρχησε την περασμένη βδομάδα περιμετρικά των σημείων της στρατιωτικής ζώνης και πρόκειται για την 12η συνεχή προσπάθεια, φαίνεται να οδηγεί στον εντοπισμό ομαδικού τάφου κατά πάσα πιθανότητα στην ανεύρεση μεγάλου αριθμού οστών Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων.
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο δελτιο ειδήσεων του Σιγμα ο κ. Νέστορος επιβεβαίωσ ετην ανεύρεση μικρού αριθμού οστών και όπως ανεφερε, πολύ σύντομα θα είναι σε θέση η ΔΕΑ να προχωρήσει ακόμα πιο εντατικά για την ανεύρευση του ομαδικού τάφου των ελληνοκυπριων
Η συγκεκριμένη περιοχή όπου γίνονται οι εργασίες είναι στρατιωτική ζώνη και η υπόθεση, συνδέεται με μια περισυλλογή που έγινε το 1974. Συγκεκριμένα, οι Τουρκοκύπριοι την περίοδο εκείνη ήθελαν να παραδώσουν στις Ελληνοκυπριακές αρχές 200 πτώματα. Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη εφικτό, τα πτώματα δεν παραλήφθηκαν και οι Τουρκοκύπριοι τα πήραν πίσω.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αξιοποιήθηκε πλήρως μια μαρτυρία και τα συνεργεία που εργάζονται στον χώρο έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα εντοπίζοντας μικρό αριθμό οστών που που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους.
Κρατίνος