Οριστικά την 1η Νοεμβρίου οι εκλογές στην Τουρκία

Οριστικά την 1η Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκλογών (YSK) Σαντί Γκιουβέν.

Το YSK συνήλθε έπειτα από την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Όπως είπε, υπήρχε και πρόταση για διεξαγωγή των εκλογών στις 8 Νοεμβρίου αλλά τελικά η απόφαση που λήφθηκε είναι για την 1η Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει στις 21 Αυγούστου “Μακάρι η εκλογές να γίνουν την 1η Νοεμβρίου”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έχει ξεκινήσει τις εργασίες για σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Με βάση την ανακοίνωση της προεδρίας της Βουλής στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα πρέπει να συμμετάσχουν 11 υπουργοί από το ΑΚΡ, 5 από το CHP, 3 από το ΜΗΡ, 3 από το HDP και τρεις ανεξάρτητοι. Οι ανεξάρτητοι θα είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Συγκοινωνιών. Ωστόσο τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, CHP και MHP είχαν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.