Ολόκληρο κύκλωμα λευκού θανάτου – Καταζητούνται τρεις – Υπό κράτηση οι 4

Τρία πρόσωπα, δύο ηλικίας 27 και 38 χρόνων από τη Λευκωσία και  30χρονο από τη Λάρνακα ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών καταζητεί η ΥΚΑΝ σε σχέση με τα 26 κιλά κάνναβης και τα δυο κοκαΐνης που έφτασαν στη Κύπρο από το Βέλγιο μέσω ταχυδρομείου στη Λευκωσία. Οι καταζητούμενοι είναι γνωστοί στην αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις και η σύλληψη τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερα συνολικά πρόσωπα, ένας 30χρονος, μια 24χρονη, ένας 25χρονος και 37χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος. Οι τέσσερις οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας όπου τέθηκαν υπό 8ημερη κράτηση τους.  Ο 30χρονος ο οποίος είναι και το πρόσωπο που παρέλαβε τα ναρκωτικά από το ταχυδρομείο συνεργάστηκε πλήρως με τους ανακριτές δίνοντας στοιχεία και πληροφορίες για το κύκλωμα του λευκού θανάτου.  Οι άλλοι τρεις όμως αρνούνται ενοχή στην υπόθεση.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε όταν μετά από πληροφορία ότι συγκεκριμένο πρόσωπο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών μέσω ταχυδρομείου, η ΥΚΑΝ έθεσε υπό παρακολούθηση 30χρονο από τη Λευκωσία.

Το εν λόγω άτομο εθεάθη, χθες το απόγευμα, έξω από το σπίτι του στο Στρόβολο να κατεβάζει από το όχημα του ένα κιβώτιο. Αμέσως τα μέλη της ΥΚΑΝ επενέβησαν και προέβησαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος υπήρχαν άλλα τρία κιβώτια, με 26 κιλά κάνναβης και 2 κιλά κοκαΐνης.

Ο 30χρονος συνεργάστηκε με την αστυνομία, έτσι  στήθηκε επιχείρηση για ελεγχόμενη παράδοση ναρκωτικών.

Στη συνέχεια μετέβη στην οικία του 30χρνου ένα ζευγάρι, ηλικίας 25χρόνων, το οποίο πήγε για να παραλάβει 12kg ναρκωτικά. Μέλη της ΥΚΑΝ, «μπούκαραν» αμέσως στην οικία και φόρεσαν χειροπέδες και στα τρία πρόσωπα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν μαρτυρία και σε βάρος 37χρονου λειτουργού του ταχυδρομείου, ο οποίος φαίνεται να ήταν το πρόσωπο «κλειδί» που μεσολάβησε για να φθάσουν τα ναρκωτικά στην Κύπρο και τα κιβώτια να περάσουν… απαρατήρητα από όλους τους ελέγχους.

Σε κατάθεση του ο 30χρονος φέρεται να κατονόμασε τους άλλους τρεις δίνοντας πληροφορίες για το πως στήθηκε η όλη επιχείρηση. Πέραν των καταζητούμένων προσώπων, η ΥΚΑΝ αναζητεί επίσης τους προμηθευτές των ναρκωτικών και ήδη έχει ζητήσει την βοήθεια της Europoll.