Ολοκληρώνεται το υποθαλάσσιο μέρος μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Στις 7 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το κομμάτι του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα που αφορά την υποθαλάσσωση των αγωγών μήκους 66,5 χλμ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή, η κάθοδος του Τούρκου Υπουργού, Βεϊσέλ Έρογλου στα κατεχόμενα την Παρασκευή γίνεται για την τελετή ολοκλήρωσης του υποθαλάσσιου τμήματος.

Μέχρι σήμερα, προστίθεται, στο πλαίσιο του έργου που έχει ονομαστεί “το έργο του αιώνα”, έχει ολοκληρωθεί το φράγμα στη Μερσίνη της Τουρκίας, το φράγμα στα Πάναγρα, η κατασκευή του έργου στην ξηρά, στην πλευρά της Τουρκίας, η γραμμή 3,7 χλμ στο έδαφος στα κατεχόμενα και ο αγωγός που συνδέσει το σταθμό διύλισης – διανομής στα Πάναγρα με την εγκατάσταση στη Λευκωσία, μήκους 67 χλμ.

Περίπου 38 εκ κ.μ νερού θα παρέχονται για σκοπούς ύδρευσης και 37 εκ για σκοπούς άρδευσης. Πηγή του αρμόδιου τουρκικού Υπουργείου έδωσε και τεχνικές λεπτομέρειες για το έργο το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.