Ολοκληρώνεται η συμφωνία για το μισθολόγιο στο ευρύτερο δημόσιο – Δείτε τι περιλαμβάνει

Τις τελευταίες πινελιές στο τελικό κείμενο της τετραετούς «Συμφωνίας Πλαίσιο» για το μισθολόγιο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βάζουν σήμερα η Κυβέρνηση και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ καθώς, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δύο πλευρές βρίσκονται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας και την ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλαν χθες στα μέλη τους οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΟΗΟ ΣΕΚ, το προσχέδιο της Συμφωνίας-Πλαίσιο περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις για τα έτη 2015-2016, ενώ για το μισθολόγιο των ετών 2017-2018, περιλαμβάνεται πρόνοια ότι η ποσοστιαία αύξηση στο μισθολογικό κόστος δεν θα ξεπερνά το ποσοστό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ.

Εφόσον το ποσοστό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ υπερκαλύπτει, κατά σειρά, την παραχώρηση ΑΤΑ και προσαυξήσεων θα παρέχεται το δικαίωμα αιτήματος για συζήτηση της παραχώρησης γενικών αυξήσεων, πάντοτε στα πλαίσια του θεσμοθετημένου διαλόγου. Ακόμη προβλέπεται η εισαγωγή μηχανισμού παρακολούθησης με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στη Συμφωνία-Πλαίσιο περιλαμβάνεται, επίσης, η δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα συζητηθεί η εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για υπαλλήλους που προσλήφθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011 που θα καλύπτει και εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναμένουν ότι το τελικό κείμενο θα τεθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου ενώπιον των αρμόδιων σωμάτων τους για έγκριση.