Ολοκλήρωσαν την πώληση Uniastrum αλλά… αλλά σε εξέλιξη οι έρευνες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν οι ανακριτές του Ταε αρχηγείου να ξεσκονίζουν τους φακέλους που αφορούν την πώληση της Uniastrum σε μια προσπάθεια να στοιχειοθετήσουν τα ποινικά αδικήματα που φαίνεται έκ πρώτης όψεως ότι προκύπτουν από τις μέχρι τώρα έρευνες. Στον απόηχο της ολοκλήρωσης της πώλησης της τράπεζας, την οποία ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου και η συζήτηση αύριο του θέματος από την Επιτροπή Θεσμών.

Το κλιμάκιο των ανακριτών που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης στρέφει τις έρευνες του στη διαδικασία πώλησης της Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου για το ποσό των 7 εκ. ευρώ και  ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που έχουν σχέση με την κεφαλαιαγορά, θέματα χειραγώγησης τιμών σε σχέση με την αγορά και την κατοχή της τράπεζας αυτής από την Τράπεζα Κύπρου.,
Ιδιαίτερα σημαντικά για την έκβαση της υπόθεσης θεωρούνται τα στοιχεία που αναμένονται να σταλούν σύντομα από τις αρχές τριών τουλάχιστον χωρών από τις οποίες έχει ζητηθεί η δικαστική συνδρομή λόγω της ιδιομορφίας της υπόθεσης αλλά και του ογκοδέστατου φακέλου που περιέχει μεταξύ άλλων έγγραφα για διαδρομές τεράστιων χρηματικών ποσών, ξένων λογαριασμών και άλλων συναλλαγών για τις οποίες διεξάγεται η έρευνα.

Η πώληση της Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου θα απασχολήσει αύριο την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών  η οποία θα αρχίσει την εξέταση των διαδικασιών πώλησης, στην παρουσία εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ, της Κεντρικής Τράπεζας, της Νομικής Υπηρεσίας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Νίκο Νικολαίδη, η επιτροπή θεσμών θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η εξαγορά μιας τράπεζας κόστους κοντά στο €1 δις για μια τιμή κάτω των €10 εκ.