Οκτώ μέρες μέσα οι έξι με τις πλαστές κάρτες – Σάρωσαν την Αμμόχωστο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον έξι ατόμων, πέντε από τη Ρωσία και ενός από την Ουκρανία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κλοπής, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εταιρεία JCC Payment Ltd υπέβαλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι άγνωστα άτομα προέβαιναν σε ηλεκτρονικές παραγγελίες προϊόντων με τη χρήση ψευδών στοιχείων ταυτότητας, κλοπιμαίων δεδομένων πιστωτικών καρτών από διάφορες εταιρείες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα εμπορεύματα αποστέλλονταν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών στην περιοχή Παραλιμνίου και παραδίδονταν σε άγνωστους παραλήπτες.

Χθες διοργανώθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή των υπευθύνων και των μελών των ΤΑΕ και ΟΠΕ Αμμοχώστου και λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι κατά τη διάρκεια εικονικής παράδοσης, ανακόπηκε την ώρα παραλαβής στην περιοχή Προφήτη Ηλία, 27χρονος από τη Ρωσία ο οποίος έφτασε στη σκηνή με αυτοκίνητο ενοικίασης, στο οποίο επέβαινε και ένας 32χρονος από την Ουκρανία.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία όπου διέμεναν τα δύο άτομα, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά εντοπίστηκαν άλλοι τέσσερις Ρώσοι, ηλικίας από 24 μέχρι 30 χρόνων.

Εντός της οικίας εντοπίστηκε επίσης αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets, κινητά τηλέφωνα και είδη ένδυσης και υπόδησης τα οποία πιστεύεται ότι αποτελούν προϊόντα παράνομων συναλλαγών με τη χρήση κλοπιμαίων δεδομένων πιστωτικών καρτών.

Οι έξι άνδρες δεν έδωσαν στην Αστυνομία ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση των ανευρεθέντων, συνελήφθηκαν για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας  και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ