Οκτώ μέρες για τον μητροκτόνο – Αρνείται τα πάντα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε το απόγευμα από το βρετανικό δικαστήριο Δεκέλειας όπου οδηγήθηκε το απόγευμα ο 21χρονος Αμίλ Αζίζ ως ύποπτος για τον άγριο φόνο της 46χρονης μητέρας του.  Ο 21χρονος αρνείται ενοχή. 

Ο 21χρονος αρνείται όσα του καταλογίζουν λέγοντας στους ανακριτές ότι δεν έχει καμία σχέση με το άγριο φονικό. Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν αποδεκτοί από το Βρετανικό Δικαστήριο Δεκέλειας όπου οδηγήθηκε το απόγευμα και το οποίο τον προφυλάκισε για οκτώ μέρες.  Όσον αφορά τους ισχυρισμούς της οικογένειας του ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ο ύποπτος αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες μέρες από ψυχίατρο. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στο μαχαίρι που κρατούσε ο 21χρονος όταν συνελήφθη και το οποίο πιστεύεται ότι είναι το φονικό όπλο.

Σύμφωνα με τον υπαστυνόμο των Βάσεων Μάρκο Πέτρου, ο 21χρονος μητροκτόνος  κατάφερε διαμπερή τραύματα μετά από χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και τα χέρια της μητέρας του. Η σφοδρότητα των χτυπημάτων και η μανία του δράστη ήταν τόση, ώστε το κεφάλι σχεδόν αποκολλήθηκε.

Στη σύλληψή του οδήγησαν οι πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία από κατοίκους της Ορμήδειας. Ο ύποπτος θα οδηγηθεί αύριο στο Δικαστήριο.

Η Αστυνομία των Βάσεων εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και ενημέρωσε το πρωί την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίνοντας περιγραφή του δράστη και φωτογραφίες του.

Η σορός της άτυχης γυναίκας, κουρδικής καταγωγής, εντοπίστηκε σχεδόν αποκεφαλισμένη μέσα σε αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι της σε περιφραγμένο χώρο εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας όπου διαμένουν πρόσφυγες από το Ιράκ, σε μικρό αριθμό από λυόμενες κατοικίες που τοποθέτησαν οι Βάσεις κοντά στο στρατόπεδο Victoria Campus.