Οι φόβοι του ΑΚΕΛ και η αυτοαναίρεση….

Δεν αυτοαναιρείται το ΑΚΕΛ, όταν κάνει λόγο για στημένη σκευωρία σε βάρος του κόμματος και του συντρόφου Βενιζέλου Ζανέτου, ενώ την ίδια ώρα εντοπίζει λάθη παραλείψεις και ευθύνες του Νίκου Κατσουρίδη και να τον αποβάλλει επ’ αόριστο από την Κεντρική επιτροπή αλλά και τις κομματικές δραστηριότητες;

Συνυπολόγισε το ΑΚΕΛ τις συνέπειες να δείξει την πόρτα της εξόδου στο Νίκο Κατσουρίδη; Ο Β.Ζαννέτος ανήκει στους συντρόφους και ο Ν.Κατσουρίδης στα στελέχη; Ανώνυμα; Με μιά ανακοίνωση που ούτε το όνομα του αποβληθέντα δεν αναφέρεται πουθενά; Οχι οποιο κι όποιο, αλλά όνομα βαρύ σαν ιστορία που λέει και το άσμα και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και τη δράση του ΑΚΕΛ. Σε χαλεπούς μάλιστα καιρούς.

Η όλο αντιφάσεις ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ήταν μήπως για να μην καταλάβει κανείς ΑΚΕΛΙΚΟΣ το αποτέλεσμα και την απόφαση;

Διότι μόνο κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί για όσους καταλάβουν.

Στήθηκε δηλαδή μία δίκη, αποφασίστηκε εκτέλεση για σφάλματα και παραλείψεις και επαφίεται στον καθένα να εξαγάγει το συμπέρασμα για την καταδικαστική απόφαση, μέσα από μία ανακοίνωση συγκεχυμένη.

Αφενός τον απέβαλαν, αφετέρου τον θέλουν να παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Μα καλά αν δεν με απατά η μνήμη μου ο Ν.Κατσουρίδης ηταν το νούμερο ένα βουλευτής με τις περισσότερες ψήφους στις τελευταίες βουλευτικές; Αυτό διαφεύγει της Κ.Ε.;

Αναιρείται ακόμα και η απόφαση του δικαστηρίου, που ήταν καταδικαστική για στέλεχος του ΑΚΕΛ.

“3. Τα όσα κατατέθηκαν στη δίκη με κανένα τρόπο δεν αποδεικνύουν ανάμειξη ή χρηματισμό του ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Αντιθέτως, τίποτα δεν αποδείχθηκε σε βάρος του ΑΚΕΛ, αλλά ούτε και σε βάρος του Βενιζέλου Ζαννέττου. Το γεγονός ότι ο συν. Βενιζέλος συνελήφθηκε, ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για κατ’ ισχυρισμό εκβιασμό, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που συνήψε ο Λίλλης για απαλλαγή του. Ο συν. Βενιζέλος αποτελεί θύμα της πλεκτάνης που στήθηκε σε βάρος του Κόμματος. Ο Βενιζέλος Ζαννέττος είναι αθώος και άδικα βρίσκεται στη φυλακή.

4. Παρόλα αυτά, η Κ.Ε του ΑΚΕΛ έχει διαπιστώσει λάθη, παραλείψεις και ευθύνες στελεχών και έχει λάβει αποφάσεις για τις οποίες θα ενημερωθεί το κομματικό σύνολο στο αμέσως επόμενο διάστημα.”

Είναι μήπως η απόφαση αυτή προκαταβολικό μπλοκάρισμα του Νίκου Κατσουρίδη απο το επικείμενο εκλογικό συνέδριο του ΑΚΕΛ;  Υπάρχει φόβος για θρόνους στην υποψία και μόνο ο Ν.Κ. να διεκδικήσει μία θέση στην πυραμίδα του κόμματος;

Και μετά τι; Θα τον επαναπατρίσετε και όλα μέλι γάλα;

Οφείλει να δώσει διευκρινίσεις το ΑΚΕΛ, αλλιώς μόνο δειλία υποδηλοί μια τέτοια αποβολή, ενός τέτοιου πολιτικού, του Νίκου Κατσουρίδη.

Αν έκλεβε κύριοι πέστε μας το. Πέστε το στους χιλιάδες ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν. Αν καταχράστηκε της εμπιστοσύνης του λαού βάλτε τον μπροστά από όλους για λιθοβολισμό. Ο λαός τον ψήφισε όχι το δικαστήριό σας. Αυτός ο έρμος λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και τα γιατί και όχι πίσω από κλειστές πόρτες και με λακωνικές ανακοινώσεις.

 Χάρυβδη