Οι Συλλουρο-Σιζόπουλοι και το «Δεν είναι αυτό που φαίνεται»…

Βαρεθήκαμε να ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι και για οποιονδήποτε κατηγορείται για κάτι επιλήψιμο, να δηλώνει ότι «δεν είναι αυτό που φαίνεται» και αμέσως μετά να προχωρεί στο παρασύνθημα, τονίζοντας εμφαντικά: «Έχω στην κατοχή μου πολλά που καίνε πολλούς».

Κορυφαία παραδείγματα οι κύριοι Σιζόπουλος και Συλλούρης. Και οι δύο αρέσκονται να δηλώνουν ότι είναι από αυτούς που δεν υποχωρούν, σιωπούν, υποκύπτουν. Το θέμα, όμως, είναι ότι όταν κατηγορείται κάποιος, για κάτι συγκεκριμένο, πρέπει να απαντά για εκείνο το συγκεκριμένο.

Ο Πρόεδρος το ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης μπορεί να μην κατηγορήθηκε για Botox και άλλα τέτοια, αλλά για αδράνεια ή αναποτελεσματικότητα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, για τα θέματα της οικονομίας.

Ωστόσο, τώρα που όπως πληροφορούμαστε, κατά πάσα πιθανότητα θα προσδεθεί στο άρμα του ΔΗΣΥ, ώστε να μη μείνει εκτός Βουλής, θα είναι πολύ δύσκολο να ανασύρει από τα συρτάρια του τους πολλούς και διπλοκλειδωμένους φακέλους του, που όπως έλεγε, αφορούν στοιχεία για σκάνδαλα επωνύμων και ότι θα τα αποκαλύψει τον κατάλληλο καιρό.

Όπως περιμέναμε τότε το «ξεκλείδωμα» των συρταριών του, έτσι περιμένουμε και σήμερα και από ότι φαίνεται θα περιμένουμε εις τους αιώνας των αιώνων. Από την άλλη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μας είπε αυτές τις μέρες, με αφορμή την ιστορία με τα Botox ότι δεν είναι από αυτούς που υποχωρούν, που υποκύπτουν, που σιωπούν. Μας είπε με πομπώδη λόγο, γεμάτο στόμφο: «Πρέπει να ξέρουν ότι έχω στοιχεία για πολλούς».

Αυτή του η δήλωση μου θυμίζει τη φράση, που χρησιμοποιούσε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου σχεδόν καθημερινά, όταν έκανα αταξίες και μετά απολογούμουν: «Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου!». Σιζόπουλος – Συλλούρης και βίοι παράλληλοι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής μας ιστορίας, με επιμύθιο το δημοφιλές ρητό «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι ελεύθερος».

Διερωτώμαι γιατί οι δύο συγκεκριμένοι αξιωματούχοι δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που κατέχουν, παρά μόνο σαν φτάσει η ώρα να κατηγορηθούν οι ίδιοι, τα χρησιμοποιούν εκβιαστικά. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αποστολή τους (με την έννοια του τελικού σκοπού), βρίσκεται μέσα στη φύση τους. Αυτός είναι και ο λόγος, που οφείλουν να μένουν ψυχολογικά ατάραχοι, ακόμα και στις περιπτώσεις που βρίσκονται κατηγορούμενοι.

Προσωπικά, υποστηρίζω ότι οι εκβιασμοί και οι δηλώσεις, που θέλουν να στρέψουν τα φώτα προς άλλη κατεύθυνση, δεν κάνουν την ύπαρξη μας πιο ενδιαφέρουσα. Ο έντιμος πολιτικός δεν πρέπει να υποπίπτει σε τέτοια λάθη και πρέπει πάντα να είναι μπροστάρης στην αλήθεια. Ο κόσμος, σας ψήφισε κύριοι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να είναι η αλήθεια αυτοσκοπός σας και συστατικό της συνταγής, έτσι ώστε τα θεμέλια του όποιου αγώνα σας, να είναι πιο γερά.

Φήμη