Οι Ρωμαίοι είχαν τα καλύτερα δόντια λόγω διατροφής χαμηλής σε ζάχαρη

Η σύγχρονη στοματική υγιεινή θα ήταν εντελώς περιττή για τους αρχαίους Ρωμαίους που ζούσαν  στην Πομπηία λόγω της διατροφής που ακολουθούσαν, σύμφωνα με έρευνα την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Agenzia Giornalistica Italia  και δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα του το World Economic Forum.

Οι επιστήμονες που διενήργησαν την έρευνα εξέτασαν αξονικές τομογραφίες από 30 κατοίκους της Πομπηίας οι οποίοι διασώθηκαν μετά την μεγάλη καταστροφή του Βεζούβιου. Ο επικεφαλής ακτινολόγος Giovanni Babino αποφάνθηκε ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν τέλεια  δόντια και καμία άμεση αισθητή ανάγκη για οδοντιάτρους. Είχαν υγιή δόντια λόγω της διατροφής τους που ήταν χαμηλή σε ζάχαρη.

Η διατροφή τους ήταν ισορροπημένη και υγιεινή παρόμοια με αυτή που αποκαλούμε σήμερα μεσογειακή διατροφή, αναφέρεται στην έρευνα που σημειώνει ότι οι κάτοικοι της Πομπηίας έτρωγαν πολλά φρούτα και λαχανικά. Επίσης υπολογίζεται ότι η υγιής οδοντοστοιχία τους οφείλεται και στα υψηλά επίπεδα του φθορίου στον αέρα και το νερό κοντά στο ηφαίστειο.