Οι πρώτες δηλώσεις Αρχιεπισκόπου μετά από καιρό – Έχουν γίνει σχεδιασμοί για επενδύσεις

Για πρώτη φορά μετά την κρίση που ξέσπασε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα, με αφορμή την ανάληψη χρημάτων του εξωκλησιού από την Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέστη σήμερα της Θείας Λειτουργίας.

Ο Μακαριότατος τόνισε ότι πάντα υπήρχε ειρήνη ανάμεσα στους πιστούς και την Εκκλησία της Κύπρου. “Οι ταραξίες”, είπε, “έφυγαν και ελπίζω να έχουν προσγειωθεί”. Ανέφερε μάλιστα πως από τότε που κάποιοι ήθελαν να ταράξουν τις σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή, περισσότεροι πιστοί προσέρχονται στην Εκκλησία της Παναγίας και οι εισπράξεις είναι περισσότερες, τονίζοντας ότι η Εκκλησία της Κύπρου επιθυμεί να κάνει αριστοτεχνική διοίκηση και αυτό επιτελεί στο μέτρο των δυνάμεών της.

Πού θα γίνουν επενδύσεις;

Ο Μακαριότατος ανακοίνωσε ότι στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η ρύθμιση των χρεών της Εκκλησίας με τις τράπεζες, οι οποίες αναμένεται να πάρουν παραλιακά οικόπεδα και άλλα ακίνητα για να διαγράψουν τα χρέη.

“Η Εκκλησία”, τόνισε ο Μακαριότατος, “πρέπει να είναι οικονομικά δυνατή, για να μπορεί να προσφέρει στους φτωχούς, τους πεινασμένους, τους άρρωστους και στα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες.  Όταν θα κάνουμε επενδύσεις θα το ξέρετε. Έχουν γίνει σχεδιασμοί αλλά δεν μου αρέσει να λέω πολλά λόγια καλύτερα να κάνω έργα.”