Οι πρώτες αντιδράσεις για την “εκλογή” Ακιντζί και τα μηνύματα Αναστασιάδη στο Twitter

Η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την επιλογή του Μουσταφά Ακιντζί ως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενός ανθρώπου ο οποίος μέσα από το δημόσιο λόγο του, τις διακηρύξεις του, αναφέρθηκε στην ανάγκη επανένωσης της πατρίδας μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, στον οποίο ζητήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί στη θέση του ηγέτη της τ/κ κοινότητας, ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόλις είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ακιντζί κατά τη διάρκεια της οποίας τον συνεχάρη».

Και οι δύο ηγέτες, πρόσθεσε, «εξέφρασαν την επιθυμία όπως εργαστούν για την επανένωση της πατρίδας μας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι «ως Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζουμε την επιλογή του κ. Ακιντζί ως του ηγέτη της τ/κ κοινότητας, ενός ανθρώπου που μέσα από το δημόσιο λόγο του, τις διακηρύξεις του, αναφέρθηκε στην ανάγκη επανένωσης της πατρίδας μας».

«Εμείς ευελπιστούμε ότι μέσα από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο και με την ενεργό εμπλοκή της Τουρκίας δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που να μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι μπορεί να τερματιστεί η κατοχή και να επανενωθεί πραγματικά η πατρίδα μας», σημείωσε.

Πρώτες αντιδράσεις από Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η επιλογή Μουσταφά Ακιντζί αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμά του στο Twitter. «Προσβλέπω σε σύντομη συνάντηση μας», καταλήγει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ακιντζί. Με μήνυμά του στο twitter ανέφερε ότι «εκφράσαμε και οι δύο την επιθυμία για πραγματική επανένωση της πατρίδας μας».

Επιφυλακτικός ο Ομήρου

Από πλευράς του, επίσης με μήνυμα στο twitter, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου χαρακτηρίζει θετική την εκλογή Ακιντζί στις παράνομες εκλογές. Χωρίς αυταπάτες, σημειώνει, το κλειδί βρίσκεται στην Άγκυρα.