Οι μόνοι που δεν πήγαν διακοπές- Ξεσάλωσαν οι διαρρήκτες- Άρπαξαν περιουσία χιλιάδων ευρώ

Ηλεκτρικές συσκευές, τιμαλφή και μετρητά που υπερβαίνουν τις 40 χιλιάδες ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενες κατοικίες Ιταλών, Ρώσων και Ισραηλινών επισκεπτών στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις Ιταλοί επισκέπτες κατήγγειλαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι το Σάββατο 15 Αυγούστου μεταξύ των ωρών 09.30 – 23.30 διαρρήχθηκε η κατοικία που ενοικιάζουν στην Αγία Νάπα και κλάπηκαν μετρητά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 31,520 ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ μετέβησαν στη σκηνή και ύστερα από έρευνες διαπίστωσαν ότι οι άγνωστοι πιθανόν να εισήλθαν στην κατοικία από τη μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή αλά πιθανόν να ήταν ανασφάλιστη.

Μέρος της κλαπείσας περιουσίας ήταν φυλαγμένη σε κιβώτιο ασφαλείας (safe box) το οποίο οι άγνωστοι πήραν μαζί τους.

Στην κατοικία δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού και κάμερα ασφαλείας, ούτε ασφαλιστική κάλυψη για τα κλοπιμαία.

Επίσης τέσσερις Ισραηλινοί επισκέπτες κατήγγειλαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι το Σάββατο 15 Αυγούστου μεταξύ των ωρών 15.00 – 19.00 διαρρήχθηκε το διαμέρισμα που ενοικιάζουν σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Αγία Νάπα και από αυτό κλάπηκαν μετρητά και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 2,980 ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ μετέβησαν στη σκηνή και διαπίστωσαν ότι ο άγνωστος ή οι άγνωστοι εξασφάλισαν είσοδο και έξοδο στο διαμέρισμα από την ξύλινη κύρια είσοδο, η οποία είχε παραβιαστεί με σωματική βία. Δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού ούτε και κάμερα ασφαλείας ενώ για τα κλοπιμαία υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη.

Εξάλλου, τουρίστας από τη Ρωσία κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου μέχρι και τις 06.30 χθες το πρωί, άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν το δωμάτιο όπου διαμένει στην Αγία Νάπα και έκλεψαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και μετρητά. συνολικής αξίας 6,640 ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ επισκέφθηκαν τη σκηνή και διαπίστωσαν ότι ο άγνωστος ή οι άγνωστοι πέτυχαν είσοδο και έξοδο στο δωμάτιο από τη μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν μεν κλειστή αλλά ανασφάλιστη. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διάρρηξης και κλοπής οι ένοικοι του δωματίου ήταν μέσα σ’ αυτό και κοιμούνταν.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού ούτε και κάμερες ασφαλείας, ενώ ο Ρώσος τουρίστας δεν είχε ασφάλεια για κλοπή.

Διαρρήκτες κτύπησαν και στη Λεμεσό αρπάζοντας από κατοικία 53χρονης στην Αγία Φύλα χρυσαφικά αξίας 6500 ευρώ.  Οι δράστες κατάφεραν είσοδο από το αλουμινένιο παράθυρο το οποίο παραβίασαν χθες στη διάρκεια της μέρας.  Στη συνέχεια άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 6500 ευρώ και εξαφανίστηκαν.  Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε η ιδιοκτήτρια με την επιστροφή της στην κατοικία της. Ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν για έρευνες αλλά οι δράστες παραμένουν άφαντοι.